x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dedicaţie pentru Borcea de la câinii săi: Steaua numai una e!

Dedicaţie pentru Borcea de la câinii săi: Steaua numai una e!

de Ovidiu Ciutescu    |    25 Noi 2008   •   00:00
Dedicaţie pentru Borcea de la câinii săi: Steaua numai una e!

„Offff viaţa meaaaaaaaa / Offff durerea mea / Liga nu se va vedeaaaa” s-ar cam spune că tot cântă Cristi Borcea de vreo zece ani încoace. De tristeţe evident. Dar, oare, ce va mai cânta acum neastâmpăratul dinamovist după ce „câinii” săi au intonat manele cu iz stelist la cheful lui Gabriel Torje?



Învinşi la Braşov de o trupă formate jumătate din pensionari şi o altă jumătate din juniori, câinii din Ştefan cel Mare au fost cuprinşi de ameninţările conducerii mai ceva decât de zăpada căzută peste zi la poalele Tâmpei.

În loc să le îngheţe sângele în vine din cauza posibilităţii banilor lipsă de sărbători, dinamoviştii s-au încălzit nevoie mare. Unde? La cheful dat de Gabriel Torje pentru cei 19 ani trecuţi din viaţă. Cum s-au încălzit? Nu cu adrenalina dată de golurile din Champions League ci cu sticlele de vin şi wischianu puse la dispoziţie generos de amfitrionul petrecrii.

Asta ca asta, dar...parul din capul lui Borcea cu siguranţă că s-a zbârlit terbil de tare. Pentru că, spune Libertatea, „ alcoolul i-a afectat atât de mult pe cei trei "câini" încât aceştia au început să fredoneze şlagăre pro Steaua. Maneaua "Steaua e numai una" a reprezentat unul din hiturile preferate ale câinilor”.

Umorul – negru – nu i-a părăsit pe cheflii, ei ajungând să-şi renege calitatea de spartani. Astfel se apucară ei să fredoneze "Au mai rămas doar 297 de spartani, că noi trei suntem accidentaţi!" sau "Cum să fii spartan, dacă n-ai whisky?". Cine sunt spartanii în cauză? Torje, Ropotan şi Pulhac.

Gabriel Torje:"Noi suntem dinamovişti adevăraţi, cu sufletul 'alb-roşu'. Am greşit şi ne pare rău."

"Eram la mine acasă. A fost ziua mea şi ne-am distrat şi noi. Am zis să stăm acasă pentru că nu era frumos să ieşim în oraş şi să petrecem după înfrângerea de la Braşov. Nu era absolut nimeni băut. Am consumat doar două sticle de şampanie şi eram aproximativ 6 persoane acolo. Nici nu am ştiut că cineva ne filmează. Dacă ştiam că cineva face asta nu îi permiteam. Pe înregistrare nu sunt vocile noastre, cineva a pus melodia aceea cu Steaua pe fundal. Noi de fapt ascultam "Vine Borcea cu spartanii!", care se aseamănă la ritm cu melodia cu Steaua. Noi suntem dinamovişti adevăraţi, cu sufletul 'alb-roşu'. Am greşit şi ne pare rău. Nu am auzit încă nimic despre amendă", a mărturisit Torje la Sport.ro

Mircea Rednic: "Sînt dezamăgit. Credeam că avem o relaţie bazată pe respect!"
"Mai e un meci şi trebuie să ne concentrăm exclusiv la fotbal. Fac un ultim apel! Am înteţeles că s-au dat sacţiuni aspre. Eu credeam că lucrez cu profesionişti şi avem o relaţie bazată pe respect. Sînt dezamăgit. Jucătorii, indiferent de vîrstă, trebuie să înţeleagă că sînt modele şi trebuie să aibă grijă de imaginea lui Dinamo", a declarat Rednic pentru gsp.ro.

Nicolae Badea: "Nu e Rednic de vină. Ce era să facă, să le angajeze bone?!"

"În ultimele două meciuri, evoluţia nu a fost satisfăcătoare. Nu era un moment potrivit de petrecut. Nici nu au avut discernămîntul unei aniversări mai sobre. În seara asta vreau să am o întîlnire cu ei. Nu Rednic e de vină pentru acest incident. Ce era să facă el? Să angajeze bone şi supraveghetori care să aibă grijă de jucători?", a zis Nicolae Badea la televiziunea sportro.

Borcea: "Pulhac e măscăriciul echipei de ani buni. Din iarnă, cine va greşi, va pleca!"
"Amendati 5.000 de euro de la o glumă s-a ajuns ;a ceva foarte grav pentru imaginea lui Pulhac, în prmul rînd, ceilalţi nu cîntau. Au fost amendaţi toţi pentru depăşirea orei stabilite, 99% din suporterii lui Dinamo nu au dormit în noaptea aia de supărare. Ce altă măsură să luăm? Sîmbătă sigur ar trebui să demonstreze că au carater şi merită să joace la Dinamo. Cînd vrei să stai sau să bei un pahar nu aduci persoane necunoscute şi nu faci atîta prostie. Mai mult nu am ce să mai spun. Nu e altceva.

Păcat de Pulhac care de 2 ani îi spun că e măscăriciul echipei, nu înţelege, e în situaţia în care e, l-am ajutat, dar în seara asta ce am văzut m-a dezamăgit. În iarnă vom trage linie, noi apărem cel mai mult în presa mondenă, în toate ziarele. Împreună cu Rednic vom avea o discuţie cu cei care vor rămîne, va fi un prorgam strict, indiferent cine va mai greşi, va pleca! Suporterii vor digera greu că au făcut mişto sau că s-au distrat pe numele Stelei", a zis Borcea.

Vasile Turcu: "Totul depinde numai de tine să reintri în inima suporterilor"
"Eu ţin foarte mult la jucători şi poate de aici mi-am tras şi foarte multe necazuri. Gabi e ca şi copilul meu.
Am vrut să pot să îl iau de sub conducerea impresarului. Ţin foarte mult la el, dar m-a dezamăgit. Ar trebui să se controleze şi să nu mai repete. Tatălui şi mama lui sînt nişte oameni buni, care m-au rugat să am grijă de el. Singur trebuie să îşi rezolve problema.
Să îşi vadă de antrenament. Cred că eşti conştient şi dacă vei avea un caracter puternic, cred din toată inima ca poţi să redevii acel Gabi Torje care venea în Ştefan cel Mare. Totul depinde numai de tine să reintrii în inima suporterilor", a spus Turcu la GSP TV.


Mihnea Ionescu:"Profesionalismul celor 3 nu se ridică la nivelul lui Dinamo!"

"Suporterii au o reacţie de a condamna atitudinea celor trei băieţi. Printre petrecăreţii de la Dinamo se numără şi alţii, dar ar fi fost bine când cineva mai vede astfel de manifestări să spună despre ce e vorba. Profesionalismul este departe de cei trei băieţi şi nu se ridică la nivelul numelui Dinamo. Dacă ar fi puţin apropiaţi de spiritul Dinamo, nu ar face aşa ceva. Am ajuns să ne dăm seama că în vestiarul lui Dinamo sunt mercenari.", a spus liderul galeriei Dinamo, Mihnea Ionescu, la GSPTV.

×
Subiecte în articol: sport dinamo