x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Diaconu boxează cu Jean Pascal la 19 iunie, Bute are meciul amânat pentru luna iulie

Diaconu boxează cu Jean Pascal la 19 iunie, Bute are meciul amânat pentru luna iulie

27 Apr 2009   •   00:00

Pugilistul Adrian Diaconu îşi va apăra titlul mondial la categoria semigrea, versiunea WBC, împotriva canadianului Jean Pascal, la 19 iunie, la Montreal, în timp ce Lucian Bute, care ar fi trebuit să boxeze la aceeaşi dată, va avea o confruntare în luna iulie, informează presa din Canada.



Potrivit site-ului rds.ca, Diaconu şi Pascal vor boxa în Centre Bell din Montreal, clubul Interbox urmând să facă anunţul oficial în acest sens până la finalul săptămânii. Acest meci va fi primul pentru un titlu mondial, între doi pugilişti stabiliţi în Quebec.

Lucian Bute, campionul mondial al versiunii IBF la categoria supermijlocie, ar fi trebuit iniţial să boxeze la 19 iunie, în sala Colisee Pepsi din Quebec, dar meciul său a fost amânat. Bute încă nu şi-a anunţat adversarul pentru această înfruntare. "Fără îndoială, adversarul românului va fi americanul Allan Green", scrie rds.ca.

Pugilistul Adrian Diaconu a devenit campion mondial WBC la categoria semigrea în 22 iulie 2008, la Mexico City, după ce deţinătorul centurii, americanul Chad Dawson, a refuzat în repetate rânduri să boxeze cu românul. Diaconu trebuia să-şi apere pentru prima oară centura în faţa challengerului Silvio Branco la 15 noiembrie, într-o gală programată la Bucureşti, dar amânată din cauza unei accidentări la mâna dreaptă a pugilistului român.

Lucian Bute şi-a apărat pentru a treia oară titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, la 14 martie 2009, după ce l-a învins prin KO tehnic pe columbianul Fulgencio Zuniga, în runda a patra a unui meci desfăşurat la Montreal. Anterior, Bute îşi păstrase titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, după succesul, din 25 octombrie 2008, în faţa mexicanului Librado Andrade. În meciul cu Andrade (27 victorii, o remiză, nicio înfrângere), Bute şi-a pus pentru a doua oară în joc centura mondială cucerită în 20 octombrie 2007, la Montreal, după ce l-a învins prin KO în repriza a 11-a, pe columbianul Alejandro Berrio. Bute şi-a apărat pentru prima oară cu succes centura mondială în 1 martie 2008, după ce l-a învins, prin KO tehnic în repriza a zecea, pe americanul William Joppy.
Mediafax

×
Subiecte în articol: sport bute