x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Din nou acasa

Din nou acasa

06 Iul 2004   •   00:00

Echipa feminina de floreta a Romaniei, care a obtinut medalia de aur la CE de la Copenhaga, a sosit ieri in tara.

COSMIN SMOCHINA

Laura Badea, Cristina Stahl, Corina Indrei si Roxana Scarlat au cucerit duminica primul loc pe echipe al competitiei continentale de la Copenhaga, dupa ce, cu o luna in urma, reuseau sa castige medalia de argint la Campionatele Mondiale pe echipe de la New York. Laura Badea a castigat titlul si la floreta individual.

DIFICIL. "Am fost mai sceptici la inceput, dat fiind faptul ca am plecat de pe locul 6, insa am reusit sa castigam. Nu pot sa spun ca am fost intr-o mare forma, dar am luptat. Este un rezultat bun, care ne da incredere mie si Roxanei, cu care vom merge la Atena. Este o pierdere ca proba de floreta femina pe echipe nu este inclusa la Jocurile Olimpice", a declarat Laura Badea la sosirea pe Otopeni.

PARCURS. Dupa ce au trecut pe rand de reprezentativele Danemarcei (45-10), Germaniei (45-34) si Italiei (44-40), romancele au disputat finala in fata rusoaicelor, castigand cu scorul de 45-32.

SABRERII AU TERMINAT PE 5

Alaturi de cele patru componente ale echipei feminine, ieri a sosit si echipa masculina de sabie a Romaniei, care nu a reusit sa ocupe la Copenhaga decat locul 5. Mihai Covaliu, Rares Dumitrescu, Constantin Sandu si Alexandru Sireteanu au castigat in primul tur in fata Germaniei (45-40), dar au fost infranti in runda urmatoare de reprezentantii Poloniei (45-34). "A fost o competitie buna care m-a ajutat sa vad unde mai am de reparat", a declarat Mihai Covaliu.

REUSITA UDATA CU LACRIMI

Pentru Cristina Stahl si Corina Indrei, acesta a fost primul titlu din cariera, motiv pentru care nu au putut sa-si stapaneasca lacrimile la sosirea pe Aeroportul Otopeni. "Sunt foarte emotionata si nu-mi vine sa cred ca sunt campioana europeana. Surpriza a fost mare si ma bucur foarte mult pentru acest prim titlu. Din pacate, nu merg la Atena cu Laura si cu Roxana, dar sigur voi merge la urmatoarea editie", a declarat Cristina Stahl.

×
Subiecte în articol: sport