x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo / Multumiti de lot

Dinamo / Multumiti de lot

de Mihai Igirosanu    |    12 Ian 2006   •   00:00
Dinamo / Multumiti de lot

Lotul lui Dinamo a efectuat ieri vizita medicala. La INMS a fost prezent si mijlocasul Mihaita Plesan, insa el va juca din retur la Poli Timisoara, care va plati in schimbul sau 1,5 milioane de dolari.

Dinamo a reusit sa se aleaga cu un profit de 300.000 de dolari, dupa ce, in vara, il achizitionasera pe fotbalist de la Universitatea Craiova contra sumei de 1,2 milioane. Tranzactia nu a fost confirmata oficial, insa surse apropiate cluburilor de pe Bega si din Stefan cel Mare sustin ca actele au fost deja parafate marti seara. Plesan urmeaza sa plece sambata in cantonamentul din Turcia alaturi de lotul condus de Gheorghe Hagi.

ACCEPTABIL. Cu prilejul efectuarii vizitei medicale, antrenorul "cainilor", Esteban Vigo, s-a aratat in general multumit de calitatea lotului: "Parerea mea si a colegului meu, Urbano, este una acceptabila fata de actualul lot. Cred ca problemele existente se pot remedia si chiar imbunatati apeland si la jucatori de la echipa B. Eu sunt antrenor care am lucrat cu multi jucatori tineri", a spus tehnicianul spaniol.

LOT. Iata lista jucatorilor dinamovisti prezenti la vizita medicala: Adnan Guso, Vladimir Gaev, Florin Matache - portari; Mariko Daouda, Cosmin Moti, Lucian Goian, George Galamaz, Stefan Radu, Ionut Balan, Cristian Pulhac, Dorin Mihut - fundasi; Andrei Margaritescu, Ianis Zicu, Florentin Petre, Stefan Grigorie, Mihaita Plesan, Adrian Cristea, Vlad Munteanu, Catalin Munteanu, Hristu Chiacu - mijlocasi; Claudiu Niculescu, Ionel Danciulescu, Alexandru Baltoi, Octavian Chihaia, Florin Bratu, Ilie Iordache si Liviu Ganea - atacanti.

TEORIE
"Fotbalul romanesc a avut mereu mari individualitati, iar pacatul cel mai mare pe care l-a comis este colectivitatea. Jocul de echipa este fundamental. Daca vom reusi sa imprimam aceasta mentalitate, in mod sigur vor aparea si rezultatele. Daca eu si Urbano vom avea succesul si norocul de a putea continua activitatea la Dinamo nu doar pentru aceste cinci luni, ci si in urmatorii ani, probabil ca impreuna cu conducerea ne vom gandi sa aducem si jucatori din Spania"
Esteban Vigo, antrenor Dinamo

PESIMISM
Capitanul lui Dinamo, Florentin Petre (foto), a declarat ieri ca, in cazul in care salariile vor fi micsorate, jucatorii de valoare nu vor mai semna cu Dinamo. "Probabil ca acest pas al domnului Gigi Becali va face ca si salariile altor fotbalisti din tara sa creasca, pentru ca, intr-adevar, valoarea noastra ca fotbalisti sa fie rasplatita asa cum trebuie", a spus Petre. "Sunt fericit ca ma aflu in continuare la Dinamo. Sunt 18 ani in care am muncit foarte mult."

MIHUT, PANA IN 2010
Dupa pierderea lui Plesan, Dinamo a reusit sa obtina marti seara transferul fundasului dreapta Dorin Mihut, jucatorul de 24 de ani al divizionarei B FC Bihor. Mihut a semnat un contract pana in 2010 cu gruparea din Stefan cel Mare si va juca pentru "caini" inca din acest retur. Noua achizitie a dinamovistilor a evoluat un meci si pentru echipa nationala a Romaniei, pentru care a si marcat un gol, in meciul amical contra Belarusului, disputat in 2003, intr-un turneu din Cipru. Mihut era urmarit de mai mult timp de conducerea vicecampioanei, insa transferul sau a necesitat mai multe runde de negocieri.
"CINA EUROPEANA"
Conform site-ului oficial al clubului, antrenorii spanioli Esteban Vigo si Urbano Ortega au servit "o cina europeana" marti seara la Restaurantul "Zerillos" impreuna cu presedintele CA, Nicolae Badea, directorul executiv, Cristi Borcea, administratorul-delegat, Cornel Dinu, si cu alti membri ai conducerii administrative, "familiarizandu-se cu activitatea clubului, la toate nivelurile". "Am jucat multi ani la o echipa unde eram obligati sa castigam toate meciurile, inclusiv cele de antrenament. Eu am o mentalitate de invingator si doresc sa imprim acelasi lucru si jucatorilor lui Dinamo", a declarat Esteban.
×
Subiecte în articol: sport dinamo