x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - Toate drumurile duc la Roma

Dinamo - Toate drumurile duc la Roma

de Daniel Stan    |    12 Aug 2007   •   00:00
Dinamo - Toate drumurile duc la Roma

"Căinii" au suferit la Piatra-Neamţ, dar, in final, s-au impus lejer, antrenorul Mircea Rednic fiind de părere că echipa a depăşit şocul infrăngerii cu FC Vaslui, din etapa trecută a Ligii 1.

"Căinii" au suferit la Piatra-Neamţ, dar, in final, s-au impus lejer, antrenorul Mircea Rednic fiind de părere că echipa a depăşit şocul infrăngerii cu FC Vaslui, din etapa trecută a Ligii 1.

Â

Â

Nemţenii au avut determinare, dar le-a lipsit şansa. Care şansă a trecut in tabăra cealaltă, Dinamo reuşind să conducă la pauză după golul lui Claudiu Niculescu, deşi fusese băgată serios in şedinţă de o formaţie-gazdă foarte bine aşezată pe teren de Viorel Hizo. Numai că, in timp ce internaţionalul moldovean din atacul Ceahlăului, Viorel Frunză, şi-a exasperat antrenorul, "căinii" şi-au pus din nou in valoare pragmatismul, iar Dănciulescu şi Adrian Cristea au marcat in repriza secundă pentru un 3-0 năucitor.

Â

Â

INCREDERE. După succesul de la Piatra-Neamţ, Mircea Rednic a redevenit optimist, calificarea in grupele Ligii Campionilor, in detrimentul italienilor de la Lazio, părăndu-i-se un obiectiv perfect realizabil. "Deja găndul nostru se indreaptă spre meciul de la Roma, cu Lazio. Ne-am pregătit mult pentru meciul cu Ceahlăul, avănd in faţă partida din capitala Italiei, care este foarte importantă pentru noi. Vrem să obţinem un rezultat bun pe «Olimpico», in perspectiva returului. Putem realiza o mare performanţă şi toţi băieţii simt că putem obţine calificarea in grupe", a spus tehnicianul "alb-roşiilor". Căt priveşte prestaţia elevilor săi in meciul cu Ceahlăul, Rednic a spus: "Victoria pe care am reuşit-o la Piatra-Neamţ este una importantă şi meritată, deoarece am cucerit trei puncte foarte mari. Totuşi, am inceput meciul destul de prost, in faţa unei echipe bine aşezate pe teren. Mă bucur insă că am marcat la ocaziile clare, mă bucur pentru cei doi atacanţi care au inscris". Directorul general al grupării din "Ştefan cel Mare", Cristi Borcea, s-a declarat mulţumit de jocul formaţiei lui Rednic: "Aşa trebuie să jucăm şi la Lazio. Este o victorie normală, am trecut cu bine peste căderea din meciul cu FC Vaslui. Putem realiza foarte multe in această dublă manşă cu Lazio". In timp ce acţionarul Vasile Turcu crede că "partida cu Ceahlăul a fost o repetiţie utilă pentru Dinamo", Vali Năstase, de astă dată mult mai precis in intervenţii faţă de meciul cu FC Vaslui, este de altă părere: "Confruntarea cu Ceahlăul n-a fost un simplu antrenament pentru meciul cu Lazio, pentru că am intălnit o echipă foarte determinată". De partea cealaltă, preşedintele de onoare al Ceahlăului, Gheorghe Ştefan, consideră că Dinamo s-a impus cu ajutorul arbitrilor: "Felicit echipa Dinamo pentru modul in care a fost arbitrată in acest meci. Practic, arbitrii au greşit intr-o singură direcţie. Voi face memoriu".

Â

Â

ADVERSAR. După ce a studiat cu atenţie jocul "căinilor", antrenorul lui Lazio, Delio Rossi, le-a cerut jucătorilor săi să se mobilizeze la maximum pentru disputa de marţi cu Dinamo, de pe Olimpico, din turul III preliminar al Ligii Campionilor: "In oricare altă situaţie am fi fost favoriţi, dar Dinamo este mai avansată cu pregătirea fizică decăt noi, şi ăsta nu e un lucru bun. Romănii sunt tehnici şi foarte organizaţi, pentru că, dacă n-ar fi fost aşa, n-ar fi căştigat campionatul in faţa unei echipe mari precum Steaua Bucureşti. Ca să trecem cu bine peste această dublă manşă cu Dinamo ne trebuie un cap limpede şi o minte inflăcărată. Unde picioarele nu ne vor ajuta, mintea trebuie să ne treacă peste acele obstacole".

Â

Â

Â

CLASAMENT - liga 1

Â

Â

 1. Dinamo     3         2         0         1         5-3      6p       (+3)

 2. Steaua       2         2         0         0         3-1      6p       (+3)

 3. FC Vaslui  3         1         2         0         6-4      5p       (+2)

 4. Poli Timişoara        2         1         1         1         5-3      4p       (+1)

 5. Rapid        2         1         1         0         4-3      4p       (+1)

 6. UTA         2         1         1         0         3-2      4p       (+1)

 7. CFR Cluj  2         1         1         0         3-2      4p       (+1)

 8. Pandurii     2         1         1         0         2-1      4p       (+1)

 9. Unirea Urziceni      3         1         1         1         7-7      4p       (+1)

10. "U" Craiova           2         1         1         0         5-2      3p       (0)

11. Ceahlăul    3         1         0         2         5-5      3p       (-3)

12. Poli Iaşi     2         1         0         1         3-4      3p       (0)

13. Oţelul        3         1         0         2         3-4      3p       (-3)

14. Gloria Bistriţa        2         0         2         0         4-4      2p       (-1)

15. "U" Cluj     2         0         1         1         3-4      1p       (-2)

16. Dacia Mioveni       3         0         1         2         3-5      1p       (-5)

17. Gloria Buzău          2         0         0         2         1-6      0p       (-3)

18. Farul         2         0         0         2         0-5      0p       (-3)

×
Subiecte în articol: sport dinamo meciul