x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Divizia A - Rapid a pierdut trena

Divizia A - Rapid a pierdut trena

22 Mai 2005   •   00:00

Egalul de la Pitesti, 0-0, i-a luat Rapidului toate sperantele de a cuceri al patrulea titlu de campioana din istorie.

  • de ANDREI NICOLESCU
  • SPORT
  • VINOVAT. Prin cartonasul rosu pe care l-a primit dupa un gest stupid, Vasile Maftei (echipament inchis), poate fi gasit principalul vinovat pentru semiesecul giulestenilor
    Rapidul si-a pierdut la Pitesti sperantele de a castiga al patrulea titlu din istorie, in vreme ce trupa lui Cartu si-a asigurat mentinerea in prima divizie. Pentru ca i-au impiedicat pe giulesteni, argesenii vor primi cate 5.000 de dolari din Stefan cel Mare si din Ghencea. Considerata echipa cu cel mai frumos joc, Rapid a dezamagit crunt la Pitesti.

    GEST. Cu mai putin de 20 de minute inainte de final, cand giulestenii dadeau senzatia ca domina, capitanul Vasile Maftei a devenit erou negativ. Desi avea un cartonas galben, libero-ul bucurestenilor a incercat sa marcheze cu mana, ca in curtea scolii, fiind trimis la vestiare. "Am sarit sa dau cu capul si cand am vazut ca nu o ajung am impins-o cu mana. Am reactionat din reflex, eram disperat sa dam gol", si-a motivat el gestul stupid.

    RESEMNARE. Dupa meci, Razvan Lucescu s-a aratat resemnat: "La modul cum ne-am prezentat astazi nu putem emite pretentii la titlu. Felicit pe FC Arges si sper sa aiba aceeasi determinare si in jocul cu Dinamo", a spus Lucescu. "Sa vina la meci si o sa vada cat de ambitiosi vom fi", a sunat raspunsul lui Sorin Cartu. Daca jucatori rapidisti s-au aratat increzatori ca vor primi si ei o mana de ajutor din partea pitestenilor, in meciul cu Dinamo, presedintele Dinu Gheorghe a fost ironic, lasand de inteles ca prevede un non-combat al gazdelor: "Sunt convins ca vor evolua la fel ca in partida de astazi. Adica in echipament alb…"

    INCIDENTE PE AUTOSTRADA
    Nemultumiti de prestatia si de rezultatul obtinut de favoritii lor la Pitesti, fanii Rapidului au provocat doua incidente la intoarcerea in Capitala, pe Autostrada Bucuresti - Pitesti. Mai intai, ei au oprit autocarul echipei la kilometrul 80, aruncand in geamuri cu bete si bulgari de pamant. Antrenorul principal, Razvan Lucescu, si "secundul", Marius Sumudica, au coborat din vehicul si au reusit, cu mari eforturi, sa-i calmeze pe suporteri, care ii injurau pe jucatori. Mai devreme, in drumul spre Pitesti, la kilometrul 57, giulestenii i-au atacat pe jucatorii si antrenorii divizionarei B Oltul Slatina, care se intorceau de la meciul pierdut cu CS Otopeni. Incidentul a avut loc la un popas, unde oltenii se aflau la masa. Aproximativ 50 de suporteri au sarit sa-i bata pe fotbalisti, deoarece unul dintre ei purta o sapca cu insemnele Stelei. Cel mai afectat de altercatie a fost slatineanul Catalin Didu, care a suferit mai multe leziuni si s-a ales cu ochiul drept invinetit. Ieri, internationalii Cosmin Contra si Mihaita Plesan au dezaprobat actiunile suporterilor rapidisti si stelisti din ultima vreme.

    ×
    Subiecte în articol: sport