x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dmitri Medvedev către Svetlana Horkina: Vrei să fii guvernator?

Dmitri Medvedev către Svetlana Horkina: Vrei să fii guvernator?

20 Iul 2009   •   00:00

Preşedintele rus Dmitri Medvedev i-a propus ex-gimnastei Svetlana Horkina, dublă campioana olimpică, să devină guvernator, relatează cotidianul Kommersant.



Şeful statului a făcut această propunere într-o reuniune a Consiliului de Stat (organ consultativ pe lângă preşedintele Federaţiei Ruse) consacrată politicilor de tineret, care s-a desfăşurat vineri, la Kremlin.

În debutul reuniunii, Medvedev s-a pronunţat pentru atragerea mai activă a tinerilor în sfera politică şi socială a ţării, iar ca prim-pas pentru realizarea acestui deziderat a propus ca tinerii care au atins vârsta de 18 ani să poată să fie aleşi în forurile legislative regionale. Observându-le în sală pe Horkina şi Zademdikova, preşedintele rus a remarcat că cele două tinere s-ar potrivi perfect pentru funcţia de guvernator.

Fosta campioană olimpică a declarat pentru Kommersant că nu se simte încă "suficient" de pregătită pentru înaltul post. "A fost o glumă!", a spus ea, declarându-se totuşi flatată de înalta apreciere pe care i-a arătat-o şeful statului prin această nominalizare. Ea a adăugat că mai are multe de învăţat şi experienţă de acumulat pentru a-şi asuma responsabilitatea administraţiei unei întregi regiuni.

×
Subiecte în articol: sport