x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Drepturi TV - Divizia A, la Antena 1

Drepturi TV - Divizia A, la Antena 1

02 Iul 2004   •   00:00

Problema drepturilor de televizare si-a gasit solutionarea miercuri seara, in urma undei discutii cu partile implicate. Astfel, in urma negocierilor, doar 3 televiziuni au primit dreptul de a transmite in direct partidele din Divizia A.

PAUL ANDONE

OPTIUNI. TV Romania are optiunile 1 si 4, Antena 1 va avea optiunile 2 si 6, iar National TV a primit optiunile 3 si 5. Posturile au achizitionat drepturile de la firma Telesport, a lui Horatiu Nicolau, care a platit la LPF suma de 6 milioane de dolari pentru fiecare din urmatoarele 5 sezoane. De mentionat ca din ecuatie a iesit postul Prima TV, care a difuzat meciul din Divizia A in sezonul recent incheiat, dar si, surprinzator, PRO TV, care a detinut pana acum drepturile de televizare. Conform unor anumite surse, PRO TV nu va mai putea difuza meciurile din Divizia A in urmatorii 5 ani, fiindu-i interzis acest lucru. Motivul este legat de restantele inca neachitate de catre televiziunea lui Adrian Sarbu catre cluburile divizionare.

TINTAR. Campionatul Diviziei A urmeaza sa se reia pe 31 iulie, urmand sa se dispute si 3 etape din retur. Luni, la sediul LPF urmeaza sa se stabileasca "tintarul" Diviziei A pentru editia 2004-2005.

Mitica i-a impacat pe "granzi"

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a avut, din nou, un rol decisiv in negocierile cu cluburile din Divizia A. El a reusit sa-i calmeze pe presedintii celor 3 mari cluburi bucurestene, Steaua, Dinamo si Rapid, care ar fi dorit sa negocieze separat vanzarea drepturilor de televizare. "Nu au fost, de fapt, nici un fel de probleme, pentru ca legea e foarte clara. Ei s-au convins pana la urma ca nu au ce sa conteste. Liga a vandut drepturile firmei Telesport cu o suma buna. Ce face Telesportul, cui le vinde, e treaba lor, nu ne mai intereseaza pe noi", a declarat boss-ul Ligii.

×
Subiecte în articol: sport