x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Echipele din Formula 1 îi cer lui Eclestone dreturile de imagine

Echipele din Formula 1 îi cer lui Eclestone dreturile de imagine

27 Mar 2009   •   00:00
Echipele din Formula 1 îi cer lui Eclestone dreturile de imagine

Echipele de Formula 1 reclamă plata sumelor datorate de către deţinătorul drepturilor Formulei 1 pentru campionatele 2006, 2007 şi 2008, anunţând acest lucru la Melbourne. Pe circuitul din această metropolă va avea loc duminică primul Mare Premiu al sezonului.



Reunite în asociaţie (Fota), echipele, reprezentate de vicepreşedintele John Howett, de Flavio Briatore şi Ron Dennis, ambii şefi de formaţii, au arătat că s-au întâlnit pe 18 martie la Londra cu Bernie Ecclestone, reprezentant al CVC, deţinătorul drepturilor comerciale. "Scopul acestei întâlniri a fost de a discuta plata banilor datoraţi de CVC echipelor, sumele convenite pentru campionatele 2006, 2007 şi 2008", a declarat Fota într-un comunicat.

CVC este un fond de investiţii, care deţine drepturile comerciale ale F1, pe care le girează Ecclestone, prin intermediul Formula one management (FOM). Fota, ai căror membri sunt solidari fără excepţie, potrivit textului comunicatului, a afirmat că va condiţiona semnarea unui nou acord Concorde (privitor la comercializarea F1) de rezolvarea acestei probleme "majore". De altfel, Briatore şi Dennis anunţaseră chiar boicotarea Marelui Premiu de la Melbourne, prin refuzul de a urca monoplasurile în avioanele care au plecat de la Londra spre Australia, punctează Agerpres.

×
Subiecte în articol: sport