x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Elisabeta Lipă este noul preşedinte al Federaţiei Române de Canotaj

Elisabeta Lipă este noul preşedinte al Federaţiei Române de Canotaj

14 Mar 2009   •   00:00
Elisabeta Lipă este noul preşedinte al Federaţiei Române de Canotaj

Fosta campioană olimpică şi mondială, Elisabeta Lipă, este noul preşedinte al Federaţiei Române de Canotaj. Aceasta a fost aleasă în urma voturilor exprimate în cadrul Adunării Generale ce a avut loc, astăzi, la Centrul Olimpic "Sydney 2000" de la Izvorani.



Elisabeta Lipă l-a învins în alegeri pe Ioan Dospinescu, care a deţinut funcţia de preşedinte până în prezent, scrie Mediafax. Lipă, care a ocupat funcţia de vicepreşedinte al federaţiei de canotaj, a primit 30 de voturi, în timp ce Ioan Dospinescu a primit 18 voturi. Două buletine de vot au fost anulate. La Adunarea Generală de la Izvorani au fost reprezentate 38 dintre cele 39 de cluburi afiliate la federaţie, şase dintre acestea având câte trei voturi. La Izvorani au fost prezenţi Octavian Bellu, secretar de stat al Ministerului Tineretului şi Sportului, George Boroi, preşedintele CS Steaua, şi Ioan Dobrescu, secretarul general al Comitetului Olimpic Sportiv Român.

Elisabeta Lipă: Mă aşteptam la o victorie clară în alegeri
"Sunt foarte fericită, mă bucur că cei care au avut posibilitatea de a vota au ales ceea ce au crezut ei că este cel mai bine pentru viitorul canotajului românesc. Sincer mă aşteptam la o victorie atât de clară şi vreau să spun că nu sunt atât de rea pe cât par, nu-i voi da afară pe toţi pentru că am ajuns în funcţia de preşedinte. Eu chiar îmi doresc să facem o echipă unită şi care să fie doar pentru viitorul canotajului românesc. Pentru binele acestei discipline, care ne-a obişnuit atâţia ani să fluturăm steagul pe cel mai înalt catarg. Chiar îmi părea rău dacă nu aş fi câştigat azi, pentru că trebuia să stau departe de canotaj timp de patru ani", a spus Lipă, care până la alegeri a deţinut funcţia de vicepreşedinte al forului român de canotaj. Întrebată dacă a urmărit meciul pugilistului Lucian Bute, care sâmbătă dimineaţă şi-a apărat pentru a treia oară titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, Elisabeta Lipă a spus: "Am urmărit meciul lui Bute, un mare sportiv şi un mare caracter, care dă dovadă că este un sportiv ce îşi cunoaşte interesul. El ştie la ce să renunţe pentru binele lui. Aş vreas să fie un model pentru noi toţi şi pentru viitoarele generaţii de sportivi, indiferent de ce disciplină practică". (V.A.)

×
Subiecte în articol: sport lipa elisabeta lipa