x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Euro 2008 - Examenul generaţiei

Euro 2008 - Examenul generaţiei

de Mihai Igirosanu    |    04 Dec 2007   •   00:00
Euro 2008 - Examenul generaţiei
Sursa foto: Razvan Pasarica/

Considerată iniţial una ghinionistă pentru naţionala Romăniei, tragerea la sorţi a grupelor de la Euro 2008 din Austria şi Elveţia poate fi şi ca o şansă imensă de afirmare pentru generaţia lui Mutu şi Chivu.

Considerată iniţial una ghinionistă pentru naţionala Romăniei, tragerea la sorţi a grupelor de la Euro 2008 din Austria şi Elveţia poate fi şi ca o şansă imensă de afirmare pentru generaţia lui Mutu şi Chivu.

Comparată cu cea de la CM 1970, din Mexic, de la Guadalajara, grupa de la turneul final european de anul viitor ar putea consacra definitiv echipa lui Victor Piţurcă.

ANALIZĂ. Oficialii FRF şi selecţionerul Victor Piţurcă au considerat la unison că tragerea la sorţi are şi extrem de multe avantaje. "Pănă la urmă e o grupă frumoasă, pentru că vom avea o experienţă plăcută. Fotbalul e fotbal, echipa Romăniei a demonstrat contra unor adversari extrem de puternici că poate să invingă. Sper ca la acel moment echipa noastră să fie in cea mai bună formă fizică şi psihică. Din punctul meu de vedere nu există echipe slabe la acest turneu final. Jucătorii trebuie să fie motivaţi la orice joc şi au demonstrat că pot face asta. Am obţinut punctele cu Olanda extrem de greu, avantajul este că o cunoaştem foarte bine. Vor fi jocuri in care putem căştiga, să ne calificăm, dar putem să venim fără nici un punct", a spus Piţurcă. "Ne dorim de doi ani să facem parte din elita europeană şi cred că eu, dacă eram jucător, imi doream această grupă", l-a completat directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu. Autor al golului impotriva Olandei, de la Constanţa, stelistul Dorin Goian a declarat: "Ce aş putea zice? E o grupă criminală pentru noi. Avem şanse de calificare, deşi destul de mici. Dacă inainte de tragere mă puneai să fac o grupă pe care aş fi vrut să o evităm nu cred că găseam echipele astea. Nici nu imi inchipuiam că putem cădea cu echipele acestea. Sunt cele mai puternice pe care le puteam intălni".

mihai.igirosanu@jurnalul.ro

"Infernal"

Cotidianul francez L’ Equipe notează, in ediţia de luni, că grupa C de la Campionatul European din 2008, din care fac parte Olanda, Italia, Romănia şi Franţa, este "infernală" şi va face cel puţin o victimă de prestigiu. "Echipa Franţei a ajuns intr-o grupă dificilă. Ea va intălni Italia, Olanda şi Romănia, prima adversară şi viitoarea rivală in preliminariile Cupei Mondiale din 2010. Franţa s-a trezit aruncată intr-o grupă C infernală, probabil cea mai dificilă fază eliminatorie in care a evoluat vreodată echipa Franţei", scrie prestigioasa publicaţie franceză.

"Prieteni"

Preşedintele Federaţiei Italiene, Giancarlo Abete, a avut numai cuvinte de laudă pentru echipa Romăniei. "Donadoni va pregăti bine jucătorii in confruntările cu echipele din grupe şi chiar şi Romănia este una dintre ele, formaţie care poate realiza ceva important la acest turneu final. Noi avem o relaţie foarte bună cu Federaţia Romănă de Fotbal, am avut programată şi o partidă amicală, la Siena, dar din cauza uciderii lui Raciti a fost anulată. Nu sunt probleme cu prietenii din Romănia", a afirmat preşedintele FIGC, Giancarlo Abete, in cadrul unei emisiuni de radio.

×
Subiecte în articol: sport