x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Euro-2012: În Polonia şi în Ucraina

Euro-2012: În Polonia şi în Ucraina

19 Apr 2007   •   00:00
Euro-2012: În Polonia şi în Ucraina

Comitetul Executiv al UEFA, din care face parte şi Mircea Sandu, a hotărât ieri că Polonia şi Ucraina vor organiza Campionatul European de fotbal din 2012.

Comitetul Executiv al UEFA, din care face parte şi Mircea Sandu (foto), a hotărât ieri că Polonia şi Ucraina vor organiza Campionatul European de fotbal din 2012.

O mare surpriză, această candidatură fiind considerată înaintea votului a treia opţiune, după Italia şi Ungaria/Croaţia. Potrivit presei ungare,

şeful FRF a fost printre cei care au ales Polonia şi Ucraina, după ce în primul tur optase pentru Croaţia şi Ungaria. "ştiam că este o cursă, dar am fost convinşi că avem cel mai bun dosar", a acuzat ministrul italian al Sporturilor, Giovanna Melandri. "Ei au candidat prima dată, noi a cincea. Trebuia să ni se spună că vor fi privilegiate ţările din est", a spus şi preşedintele federaţiei croate, Vlatko Markovici.

Turneul final din 2012 se va disputa în oraşele Varşovia, Gdansk, Wroclaw şi Poznan (Polonia), respectiv Kiev, Doneţk, Lvov şi Dnepropetrovsk (Ucraina). Meciul de deschidere se va disputa pe Stadionul Naţional din Varşovia, în timp ce finala va avea loc pe Stadionul Olimpic din Kiev.

MODIFICARE
UEFA va studia şi ideea unei creşteri a numărului de participante la CE începând cu ediţia din 2016. "Comitetul Executiv a adoptat calendarul propus pentru a conduce un studiu privind extinderea de la 16 la 24 de echipe pentru Campionatul European şi va lua o decizie în luna noiembrie sau decembrie a acestui an. Orice eventuală modificare a formatului turneului nu va intra în vigoare decât începând de la Euro-2016", se arată într-un comunicat al UEFA.

×
Subiecte în articol: sport