x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport EURO 2020. Inamicul tricolorilor de la Oslo

EURO 2020. Inamicul tricolorilor de la Oslo

de Theodora Şutiu    |    28 Mar 2019   •   12:05
EURO 2020. Inamicul tricolorilor de la Oslo

Derby-ul scandinav al Grupei F din preliminariile Campionatului European 2020, Norvegia-Suedia, s-a terminat la egalitate, scor 3-3, la capătul unei partide nebune care a ţinut spectatorii în priză până în ultima secundă. Mai mulţi jucători suedezi, printre care şi portarul Robin Olsen, s-au plâns după meci de calitatea gazonului de pe stadionul de la Oslo.

Conduşi cu 2-0 până în minutul 70, învingătorii României din prima etapă au revenit fabulos, prin Claesson şi dubla lui Quaison, dar Kamara a egalat în minutul 90+7. Chiar dacă au plecat cu un punct din capitala Norvegiei, suedezii se plâng că au fost nevoiţi să joace pe un teren asemănător cu un câmp de cartofi: „Dezastru! Dezastru! Jenant! N-ar trebui să se joace aici un meci din calificările pentru Euro. Pe o asemenea suprafață, nivelul fotbalului scade. Și există riscul accidentărilor”, a declarat goalkeeperul Robin Olsen.

Ce spune căpitanul

Şi căpitanul Andreas Granqvist este convins că dacă gazonul ar fi fost într-o stare mai bună, Suedia ar fi putut să plece lejer cu trei puncte de la Oslo: „Mult mai rău decât ne așteptam. Dintr-o dată, partida e influențată de condițiile de joc. Am încercat să facem un fotbal bun, dar a fost destul de dificil”, a adăugat Granqvist.

Clasamentul Grupei F este condus de Spania, care a adunat şase puncte din tot atâtea posibile în două partide, urmată de Suedia cu patru puncte, şi România cu trei.

Următorul meci al Norvegiei este cu România, pe teren propriu, pe 7 iunie. În aceeaşi zi, Suedia va juca acasă împotriva Maltei.

×