x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Euro vazut din Germania - MARCEL RADUCANU

Euro vazut din Germania - MARCEL RADUCANU

02 Iul 2004   •   00:00

Portugalia trebuie sA-i mulTumeascA lui Figo!

Prima semifinala s-a terminat asa cum am si anticipat. Chiar daca are putere, Olanda nu putea mai mult. Portugalia s-a "nascut" dupa esecul cu Grecia, din primul meci al grupelor. Si a aparut Figo! A fost un meci in care olandezii nu au contat. Agresivitatea si dorinta de victorie a gazdelor au contat foarte mult.

In plus, chiar daca nu se numara printre favoritii mei, antrenorul Scolari si-a facut treaba. A avut incredere in Maniche si a trecut peste episodul scandalului cu Figo. Este brazilian si asta spune totul. Nu stiu daca in Romania exista vreun fotbalist care sa aiba modestia lui Figo. Ma uitam la final, lucru remarcat si de cotidianul Bild, cum Scolari a venit si l-a imbratisat. Figo nu s-a urcat pe garduri, ci a fost un jucator ca multi altii. A fost, probabil, clipa de multumire la adresa unui fotbalist care, prin prestatiile lui, a dus Portugalia in finala. A lasat la cabine aerul de vedeta.

In ceea ce-l priveste pe Cristiano Ronaldo, a fost pariul meu la Euro 2004. O sa ajunga mare, iar Marcel Raducanu stie ce spune. Olanda a castigat un singur meci si ar fi fost impotriva sortii sa mearga in finala. Nu a reusit sa faca fata jocului ofensiv al portughezilor. Un lucru este cert! Generatia lui Davids si Seedorf a apus. Este randul lui Robben sa arate ca "portocala mecanica" mai exista. Atat timp cat te bazezi la infinit doar pe Van Nistelrooy, esuezi. Iar Dick Advocaat are parte mare la esecul Olandei. Este prima finala a unui mare turneu din istoria nationalei Portugaliei. Iar Figo ar trebui sa primeasca multumiri. Incerc sa mai anticipez ca in finala nu va avea probleme. Indiferent daca va juca in compania Greciei sau a Cehiei.

×
Subiecte în articol: sport