x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport EUROFLASH - 7 iulie 2004

EUROFLASH - 7 iulie 2004

07 Iul 2004   •   00:00
PARERE. Selectionerul Anghel Iordanescu a declarat luni, la sosirea din Portugalia, unde a asistat la partidele din cadrul Euro 2004, ca nationala Romaniei merita sa participe la acest turneu final. "Cu siguranta meritam sa fim acolo, prin prisma faptului ca echipa noastra a imbinat in ultima vreme tineretea cu experienta unor jucatori care deja au confirmat la Nationala. Cu siguranta am fi putut face fata, am fi putut lasa cel putin o impresie frumoasa la acest Campionat European", a incheiat Iordanescu, adaugand ca a fost surprins de reusita selectionatei Greciei la CE. "Intreaga lume a fotbalului a fost surprinsa de evolutia grecilor, de rezultatele lor si de locul pe care l-au obtinut in final. La plecarea din tara, favoritele mele erau unele mari echipe europene", a precizat tehnicianul. Selectionerul a mai declarat ca este optimist dupa ce a vazut evolutiile Cehiei si Olandei, adversarele Romaniei in preliminariile CM 2006. "Avem si noi sanse, asa cum am declarat inca de la tragerea la sorti. Cehia si Olanda sunt favoritele grupei, dar cred ca avem si noi sansa noastra si trebuie sa o jucam pana la capat. Dupa ce au vazut evolutia celor doua echipe, romanii ar trebui sa fie fericiti si optimisti", a precizat Anghel Iordanescu.

TRANSFERURI. Internationalul olandez Edgar Davids s-a transferat la Inter Milano. Potrivit cotidianului Gazzetta dello Sport, Davids s-a inteles cu conducatorii clubului milanez pentru un contract pe trei sezoane, cu un salariu anual de 3,5 milioane de euro. Davids, in varsta de 31 de ani, se afla la final de contract cu Juventus Torino, echipa care l-a imprumutat, in ultimele sase luni, la FC Barcelona. Gruparea catalana si-a asigurat insa serviciile mijlocasului portughez de origine braziliana Deco. Finalist al Euro 2004 si castigator al Ligii Campionilor cu FC Porto, Deco a semnat un contract pe o perioada de patru ani cu FC Barcelona.

CANDIDATURA. Dupa succesul repurtat la EURO 2004, Portugalia intentioneaza sa candideze pentru organizarea unui campionat mondial. "Ne vom depune candidatura pentru orice competitie de nivel mondial. Nu numai Cupa Mondiala, dar si competitii pentru juniori si tineret. Suntem pregatiti pentru orice. Avem infrastructura necesara si suntem foarte buni organizatori", a declarat ieri presedintele Federatiei Portugheze de Fotbal, Gilberto Madail. Portugalia a investit peste 800 de milioane de euro pentru constructia si modernizarea infrastructurii si a celor 10 stadioane pe care s-au jucat partidele Euro 2004, turneu care s-a desfasurat fara incidente majore.

REZILIERE. Internationalul francez Marcel Desailly si-a reziliat ieri contractul cu gruparea engleza Chelsea, la care a evoluat in ultimele sase sezoane. Desailly, care avea contract cu Chelsea pana in 2005, se va reintoarce in Franta, urmand sa se decida daca isi va continua sau nu cariera de jucator. Detinatorul recordului de selectii in prima reprezentativa a Frantei, 116, isi anuntase, duminica trecuta, retragerea din nationala.

OFERTA. Oficialii Federatiei Germane de Fotbal, aflati in cautarea unui nou selectioner dupa demisia lui Rudi Voeller, l-au contactat pe francezul Arsene Wenger, antrenorul campioanei Angliei, Arsenal, informeaza cotidianul Hamburger Abendblatt. Potrivit sursei, tehnicianul de 54 de ani, care are un contract valabil pana in 2006 cu gruparea londoneza, s-a aratat mai intai surprins, iar apoi interesat de aceasta propunere. Se pare ca oficialii federatiei germane mai au in vedere un antrenor strain, olandezul Guus Hiddink, care, la fel ca Arsene Wenger, este un bun cunoscator al limbii germane.

×
Subiecte în articol: sport