x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Ce va face Andres Iniesta, simbolul Barcelonei, după retragerea din fotbal?

Ce va face Andres Iniesta, simbolul Barcelonei, după retragerea din fotbal?

de Redacția Jurnalul    |    22 Oct 2024   •   00:40
Ce va face Andres Iniesta, simbolul Barcelonei, după retragerea din fotbal?
Sursa foto: Hepta/Andres Iniesta

Andres Iniesta, simbolul Barcelonei, a dezvăluit că a făcut deja primii pași pentru a deveni antrenor. Iniesta s-a retras la vârsta de 40 de ani după o carieră plină de trofee pentru Barcelona și Spania. Fostul câștigător al Balonului de Aur își planifică următorii pași de peste un an.

Iniesta a pus capăt, la începutul acestei luni, unei cariere strălucitoare pentru club și țară, care s-a întins pe mai mult de 23 de ani, 1.126 de meciuri și un gol câștigător al Cupei Mondiale. Absolventul Academiei Barcelona,cu vitrina plină de trofee, și-a petrecut ultimii șase ani ai carierei în Asia, părăsindu-și clubul din copilărie pentru echipa japoneză Vissel Kobe în 2018, înainte de o ultimă perioadă de glorie în Emiratele Arabe Unite cu Emirates.

La o ceremonia de retragere, Iniesta a avertizat: „Experiența pe iarbă s-a încheiat, dar nu pot fi departe de fotbal, care va continua să fie viața mea”.

Următorul pas în cariera fostului mare a fost acum confirmat. Iniesta a postat o serie de imagini cu el în trening pentru a confirma că a început un curs de antrenor. „Vă mulțumesc @uaefa pentru că mi-ați dat ocazia să încep să învăț și să antrenez”, a scris el.

Iniesta și-a agățat ghetele în cui cu reticență. „Sunt destul de încăpățânat”, a spus el. „Mi-ar fi plăcut să joc până la 90 de ani”.

Iniesta a avut ideea de a trece la antrenorat atunci când s-a mutat în Emiratele Arabe Unite vara trecută. „Ideea, când am părăsit Japonia pentru Emiratele Arabe Unite, pe lângă faptul că eram mai aproape de Spania, a fost să încep acolo cursul de antrenor”, a declarat el pentru publicația spaniolă Mundo Deportivo.

„Aici, în Spania, vara viitoare, [cursurile de coaching] se vor deschide de asemenea. Pot face ambele lucruri, dar să fiu în Asia ar fi util doar pentru Asia. Partea de a o face în Spania este ceea ce este util pentru Europa și voi încerca să fac ambele lucruri.”

Iniesta a avut o perioadă de glorie în echipa lui Pep Guardiola, la Barcelona, și l-a descris pe managerul Manchester City ca pe un „idol” în trecut, dar a refuzat să numească un antrenor care îl inspiră. Fostul mijlocaș a minimalizat, de asemenea, ideea de a prelua Barcelona în viitor.

„Este o provocare incredibilă pentru orice antrenor și pentru antrenorii care au fost jucători aici și au avut o istorie în spate, cu atât mai mult”, a declarat Iniesta, care are exemplul fostului său coechipier Xavi Hernandez concediat de club în vară. „Este o provocare uriașă. Dar când te gândești ca antrenor, încerci întotdeauna să fii pregătit pentru orice.”

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Barcelona andres iniesta