x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Australian Open, întrerupt din cauza căldurii extreme

Australian Open, întrerupt din cauza căldurii extreme

de Redacția Jurnalul    |    17 Ian 2023   •   08:11
Australian Open, întrerupt din cauza căldurii extreme
Sursa foto: Hepta

Căldura toridă a întrerupt meciurile disputate marți dimineața în aer liber la Australian Open. Jucătorii au intrat în teren și și-au testat rezistența în ziua a doua de la Melbourne Park, dar căldura sufocantă a determinat organizatorii să oprească toate meciurile.

Organizatorii au invocat politica lor privind căldura extremă la aproximativ trei ore după începerea sesiunii de zi, deoarece temperaturile au atins 36 de grade Celsius (97F), iar rafale de vânt arzător au afectat jocurile.

Scala de stres termic, introdusă de organizatorii turneului ca mijloc de protecție și care măsoară căldura radiantă, umiditatea și temperatura aerului la umbră, a depășit pragul maxim de 5,0, oprind 10 meciuri în aer liber la Grand Slam-ul de la antipozi.

Cu toate acestea, meciurile au continuat sub acoperișurile principalelor arene, cu fostul număr unu mondial Andy Murray, înfruntându-l pe Rod Laver Arena pe italianul Matteo Berrettini.

Organizatorii au declarat că jocul pe terenurile în aer liber nu va fi reluat înainte de ora locală 17.00 (06.00 GMT, 8.00 ora României).

Suspendarea jocului nu a fost bine primită de toți jucătorii, australianul Jordan Thompson, arătându-și nemulțumirea când meciul său de pe terenul trei a fost întrerupt, în momentul în care era condus de americanul J.J. Wolf cu 6-3, 1-3.

"Când se mai întâmplă asta?", a strigat Thompson, numărul 88 mondial, la arbitrul de scaun.

"Am fost aici când erau 45 de grade".

Temperatura se apropia deja de 30 de grade Celsius când au început meciurile de dimineață, iar Leylah Fernandez din Canada a apucat să o elimine pe veterana franceză Alize Cornet în două seturi în primul meci de pe terenul 3.

"Cred că m-am descurcat bine să-mi gestionez emoțiile și apoi, mai ales, să gestionez căldura, să încerc să nu mă înfierbânt prea tare", a declarat Fernandez reporterilor.

"Așa că am fost foarte mulțumită de asta".

Căldura extremă este o caracteristică a Openului Australiei, care are loc în mijlocul verii din emisfera sudică, în această țară, jocurile fiind ocazional suspendate și dând bătăi de cap organizatorilor cu probleme de programare.

Tennis Australia și-a modificat politica privind căldura extremă la sfârșitul anului 2018, după ce o serie de jucători s-au plâns de riscurile pentru sănătate și siguranță.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Australian Open caldura extrema