x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Năstase: BNR a dat-o în judecată pe Halep şi cere daune de un milion de euro

Năstase: BNR a dat-o în judecată pe Halep şi cere daune de un milion de euro

12 Feb 2019   •   10:14
Năstase: BNR a dat-o în judecată pe Halep şi cere daune de un milion de euro

Echipa de tenis a României s-a calificat în semifinalele FED Cup, acolo unde va juca împotriva Franţei, dar lucrurile nu sunt liniştite în ţară. Ilie Năstase a dezvăluit un amănunt pe care puţini îl ştiau. Simona Halep, Ilie Năstase şi Ion Ţiriac au fost daţi în judecată de Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR. Potrivit lui Ilie Năstase, guvernatorul le cere acestora daune de un milion de euro.

”Dacă e finala la Bucureşti, nu avem unde să o jucăm. Că probabil e într-o lună mai frumoasă, mai călduroasă. Unde să jucăm? O să jucăm probabil la Cluj, că l-am văzut pe domnul Boc şi îl felicit că dădea la toba aia chiar dacă e primar, chiar dacă a fost primul ministru. Bravo lui! Nu şi-a pus numele pe o sticlă de vin, s-a dus să încurajeze echipa României. Putea şi domnul Isărescu să facă la fel. Că nu-i cădeau galoanele. Am deschis un proces. Domnul Isărescu, el aşa conduce banca, e ca şi afacerea de la mama lui de la Drăgăşani, ne-a dat în judecată şi ne cere un milion de euro mie, lui Ţiriac şi lui Halep, că am îndrăznit să îi cerem stadionul. Că noi vrem să-l vindem ca el sau să facem hoteluri pe acolo. Nu, vrem să jucăm tenis. Eu cu domnul Ţiriac mai avem puţin de trăit. Sper ca ceilalţi care rămân, Halep sau ce mai rămâne în urma noastră, o să se bată până o să câştige dreptul să joace acolo”, a spus Ilie Năstase, la Telekom Sport.

BNR neagă însă acuzațiile lansate de Ilie Năstase. Dan Suciu purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale a României a precizat următoarele: „Nici vorbă să fi intentat noi un proces prin care să fi cerut bani. Dimpotrivă, procesul ei l-au început, dar instanța le-a respins calitatea procesuală, astfel că nu va avea loc”.

 

În 2017, Guvernatorul Mugur Isărescu a cerut 35 de milioane de euro pentru ca baza sportivă Arenele BNR să revină la Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS). Ministrul de la acea dată, Marius Dunca, a dezvăluit că baza sportivă Arenele BNR a trecut în proprietatea BNR în 1991, contra sumei de 233.000 de dolari

 

BNR cere 35 de milioane de euro pe baza sportivă

Anul trecut, omul de afaceri Ion Țiriac cât și Ilie Năstase au adresat acuzații dure și chiar au intentat un proces Băncii Centrale privind legalitatea achiziției din 1946, dar și privitoare la sumele pretinse de BNR că le-ar fi investit acolo. „BNR a spus că au investit nu știu câți bani în Arenele Progresul în februarie 1990. Nu-i adevărat! Eu din banii mei am investit acolo!”, a spus Ion Țiriac, la o întâlnire în cadrul Comisiei de Buget a Senatului. Țiriac a mărturisit că a acționat BNR în instanță, avându-l alături și pe Ilie Năstase. 


 

 

×
Subiecte în articol: Simona Halep BNR