x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Cluburile din Liga Campionilor vor dona un euro pe biletul vândut pentru ajutorarea refugiaţilor

Cluburile din Liga Campionilor vor dona un euro pe biletul vândut pentru ajutorarea refugiaţilor

08 Sep 2015   •   16:39
Cluburile din Liga Campionilor vor dona un euro pe biletul vândut pentru ajutorarea refugiaţilor
Sursa foto: Foto: MTI

Cluburile angajate în Liga Campionilor şi în Europa League vor dona un euro pe biletul vândut la primul lor meci din cupele europene pentru a ajuta refugiaţii, a anunţat la Geneva Asociaţia europeană de cluburilor de fotbal (ECA).

''Toate cluburile care participă la Liga Campionilor şi la Europa League vor dona un euro pe biletul vândut la primul lor meci european în acest sezon'', a anunţat germanul Karl-Heinz Rummenigge, reales marţi pentru încă doi ani la preşedinţia ECA.

''Această decizie luată în unanimitate vine ca urmare a unei iniţiative a clubului FC Porto, a adăugat preşedintele lui Bayern Munchen. Fotbalul trebuie să-şi ia partea sa de responsabilitate. Cluburile trebuie să-şi aducă o contribuţie pentru a ajuta refugiaţii, o problemă gravă şi serioasă''.

Fiecare din cele 80 de cluburi care participă la cele două cupe europene s-au angajat deci să doneze un euro pe biletul vândut la prima lor întâlnire europeană. Banii adunaţi vor fi vărsaţi în fondurile create de ECA. ''După aceea, Asociaţiei europene a cluburilor de fotbal îi va reveni sarcina de a găsi o acţiune concretă pentru a utiliza cât mai bine aceşti bani'', a adăugat el, precizând că între 2 şi 3 milioane euro ar putea fi strânşi astfel.

''Celelalte cluburi membre ale ECA (220 în total - n.r.) care nu participă la cupele europene pot participarea într-un mod sau altul la acest program'', a adăugat Umberto Gandini, prim vice-preşedinte al ECA, reprezentatul clubului AC Milan.

''Unii pot dona un euro pe biletul vândut la un meci din campionat. Anumite cluburi şi-au pus deja în practică iniţiativa proprie'', a adăugat Gandini.

Lumea fotbalului se mobilizează în faţa crizei refugiaţilor cu care se confruntă Europa. Real Madrid a anunţat sâmbătă că va dona un milion de euro pentru refugiaţii ajunşi în Spania şi le va pune la dispoziţie locuri de cazare. Şi Bayern Munchen a anunţat diverse iniţiative, între care donarea unui milion de euro pentru proiecte destinate refugiaţilor. agerpres.ro

×