x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Constantin Anghelache, fost președinte al cluburilor Dinamo și Rapid, a murit la 78 de ani

Constantin Anghelache, fost președinte al cluburilor Dinamo și Rapid, a murit la 78 de ani

de Redacția Jurnalul    |    18 Oct 2024   •   13:44
Constantin Anghelache, fost președinte al cluburilor Dinamo și Rapid, a murit la 78 de ani
Sursa foto: FB Dinamo București

Constantin Anghelache, una dintre cele mai influente figuri din fotbalul românesc și apropiat al lui Mircea Lucescu, a încetat din viață la vârsta de 78 de ani, în noaptea de joi spre vineri, 18 octombrie.

Fostul președinte al cluburilor Dinamo și Rapid București, Constantin Anghelache, a decedat la 78 de ani, după o perioadă în care starea sa de sănătate se deteriorase semnificativ. Considerat unul dintre cei mai buni prieteni ai selecționerului Mircea Lucescu, cei doi au colaborat strâns atât la Dinamo, cât și la Rapid după Revoluție, dar și la Breaza, unde Anghelache a fost conducător între 2001 și 2010, potrivit Gsp.

În ultimii ani, Anghelache și-a păstrat o prezență discretă în spațiul public, evitând aparițiile din cauza problemelor de sănătate. A revenit la Dinamo în 2013, la vârsta de 67 de ani, ca președinte executiv sub finanțarea lui Ionuț Negoiță. A părăsit clubul din Ștefan cel Mare în 2015.

Constantin Anghelache a lucrat în Securitate

Pe lângă cariera din fotbal, Constantin Anghelache a fost profesor universitar de economie și a avut un rol important în structurile de informații externe ale României, atingând gradul de locotenent-colonel în perioada comunistă. După Revoluție, s-a implicat în afaceri și a fost omul din spatele introducerii brandului Amigo pe piața românească.

Mesajul clubului Dinamo București

Clubul Dinamo București, căruia i-a fost un susținător înfocat, și-a exprimat regretul pentru pierderea fostului președinte, transmițând un mesaj de condoleanțe familiei îndurerate.

„Odihnă veșnică, Constantin Anghelache! Clubul Dinamo 1948 București regretă dispariția fostului președinte Constantin Anghelache, la vârsta de 78 de ani și transmite condoleanțe familiei acestuia”, a scris clubul pe rețelele sociale.

×