x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Curtea Supremă din Africa de Sud l-a găsit vinovat de crimă pe Oscar Pistorius

Curtea Supremă din Africa de Sud l-a găsit vinovat de crimă pe Oscar Pistorius

03 Dec 2015   •   15:02
Curtea Supremă din Africa de Sud l-a găsit vinovat de crimă pe Oscar Pistorius

Curtea Supremă din Africa de Sud l-a găsit vinovat de crimă pe atletul paralimpic Oscar Pistorius, al cărui caz a fost reanalizat în urma apelului înaintat de Parchetul sud-african, care a contestat condamnarea iniţială a sportivului, la cinci ani de închisoare pentru uciderea involuntară a prietenei sale, Reeva Steenkamp, în februarie 2013.

Aflat de o lună în libertate supravegheată, după ce a stat aproximativ un an în închisoare, Pistorius urmează să se întoarcă în spatele gratiilor, iar noua sa pedeapsă va fi decisă ulterior.

Decizia Curţii Supreme nu implică deschiderea unui nou proces, ci doar o deliberare a primei instanţe, pentru modificarea duratei pedepsei. Conform legilor din Africa de Sud, o condamnare pentru crimă aduce o pedeapsă minimă de 15 ani de închisoare.

Oscar Pistorius au ucis-o pe Reeva Stenkamp cu patru focuri de armă trase prin uşa închisă a toaletei vilei sale din Pretoria. Atletul a susţinut pe tot parcursul procesului că şi-a confundat prietena cu un hoţ care a pătruns în locuinţa sa, însă procurorii l-au contrazis, susţinând că a fost vorba de o crimă şi au contestat sentinţa primei instanţe.

Judecătorul Eric Leach de la Curtea Supremă a respins varianta legitimei apărări şi a afirmat, totodată, că identitatea persoane din spatele uşii nu avea nicio importanţă, considerând că Pistorius a avut "intenţii criminale" în momentul deschiderii focului.

×
Subiecte în articol: oscar pistorius Reeva Steenkamp