x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Doliu în sport. A murit un mare antrenor de handbal

Doliu în sport. A murit un mare antrenor de handbal

12 Ian 2021   •   09:22
Doliu în sport. A murit un mare antrenor de handbal

Fostul antrenor Bogdan Macovei a decedat la vârsta de 67 de ani. Acesta a reușit performanța de a clasa Naționala feminină de handbal a României pe locul al patrulea la Campionatul Mondial din 1999, a decedat la vârsta de 67 de ani.

''Toată lumea îl cunoştea ca 'Profu'', pentru că a călăuzit generaţii întregi de sportivi ca antrenor, profesor, coleg. În toată cariera sa dedicată handbalului, Domnul Bogdan Macovei a obţinut performanţă, împărtăşind sfaturile sale cu sufletul deschis şi sincer, în ultima perioadă ca Director Tehnic al Federaţiei Române de Handbal. Lumea noastră, a handbalului, e profund îndurerată de dispariţia sa, pentru că am pierdut un mentor şi un prieten, un profesionist. Rămâi cu bine, Profu'!'', transmite Federația Federaţia Română de Handbal.

Acesta a scris mai multe cărți despre handbal și a pregătit Naționala feminină pentru Campionatul Mondial din 1990, unde s-a situat pe locul al șaptelea, și pentru Jocurile Olimpice din 2000.

Fostul tehnician a câștigat două titluri de campion al României cu Oltchim Râmnicu Vâlcea. A pregătit echipa macedoneană Kometal Skopje, cu care a ajuns în sferturile Ligii Campionilor, şi Naţionala feminină a Macedoniei, cu care s-a clasat pe 7 la Campionatul Mondial din 1997.
Cu echipa masculină de handbal Pelister Bitola a ajuns în finala Cupei Challenge în 2002.

×
Subiecte în articol: handbal bogdan macovei