x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Flacăra olimpică a Jocurilor de iarnă 2014 a ajuns la Soci

Flacăra olimpică a Jocurilor de iarnă 2014 a ajuns la Soci

05 Feb 2014   •   19:37
Flacăra olimpică a Jocurilor de iarnă 2014 a ajuns la Soci
Sursa foto: Flacăra olimpică a Jocurilor de iarnă 2014 a ajuns la Soci

Flacăra olimpică a Jocurilor de iarnă 2014 a ajuns miercuri la Soci, oraşul-gazdă, unde preşedintele Vladimir Putin a declarat că Rusia este 'pregătită' pentru această întâlnire planetară, care va debuta peste două zile.

La trei luni după plecarea sa din Moscova într-un lung periplu de-a lungul Rusiei, flacăra olimpică şi-a încheiat parcursul la Soci, în districtele Lazrevski şi Adler, înainte de a fi dusă pe înălţimile de la Rosa Hutor, unde vor avea loc probele montane.

La şapte ani după ce Rusiei i-a fost atribuit cel mai important eveniment internaţional organizat în această ţară de la căderea URSS în 1991, organizatorii au făcut ultimele pregătiri înaintea ceremoniei de deschidere, care va avea loc vineri, pe stadionul Fişt, o arenă nouă construită pe malul Mării Negre.

La Soci, flacăra va fi purtată până vineri pe şosele, în tren, cu vaporul. Printre posibilii ei purtători figurează secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, şi ''ţarina'' prăjinii, atleta rusă Elena Isinbaeva.

Ultima etapă a parcursului este prevăzută vineri seară, când va fi aprins vasul olimpic situat pe stadionul Fişt, unde se va desfăşura ceremonia de deschidere a Jocurilor.

×