x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Focar de COVID-19 la CS Gloria Bistrița-Năsăud. 20 de persoane sunt infectate

Focar de COVID-19 la CS Gloria Bistrița-Năsăud. 20 de persoane sunt infectate

05 Noi 2020   •   09:51
Focar de COVID-19 la CS Gloria Bistrița-Năsăud. 20 de persoane sunt infectate
Sursa foto: Hepta

La echipa de handbal feminin CS Gloria Bistriţa-Năsăud sunt 20 de persoane infectate cu COVID-19.

''De ce ne-a fost frică nu am scăpat. Deşi au fost respectate toate regulile de prevenţie şi am făcut toate demersurile necesare pentru a proteja echipa CS Gloria Bistriţa-Năsăud, din păcate, la testul COVID-19 efectuat de întreaga delegaţie participantă la turneul de la Sfântu Gheorghe, unde am disputat 4 meciuri în 6 zile, avem rezultate pozitive. Este vorba despre 20 de cazuri, două rezultate incerte şi alte trei negative.

Vă informăm că am solicitat în repetate rânduri, încă din perioada precompetiţională, în toate discuţiile, videoconferinţele şi întâlnirile cu reprezentanţii Federaţiei Române de Handbal, că acest tur competiţional trebuie să se desfăşoare în sistem 'meci acasă - meci deplasare'. Însă, România a rămas singura ţară din Europa unde meciurile se desfăşoară într-un singur oraş. Aşadar, solicitările noastre nu au fost luate în considerare, Federaţia Română de Handbal a hotărât începerea campionatului naţional de handbal sub o formă competiţională nouă, în sistem turneu. Am considerat încă de la început că acest sistem competiţional nu este o soluţie viabilă de desfăşurare şi că va aduce multiple dezavantaje în contextul pandemiei. Presupune un risc extrem de ridicat de expunere la infectare şi o probabilitate mărită de contaminare în rândul foarte multor delegaţii ale echipelor participante. Încă o dată se dovedeşte că propunerea noastră a fost viabilă, iar decizia Federaţiei Române de Handbal este una păguboasă şi lipsită de respect faţă de cluburi.

Regretăm situaţia şi va urma o analiză serioasă a acestui incident. Împreună cu Consiliul de Administraţie şi finanţatorul principal vom hotărî care sunt căile de urmat şi dacă ne vom îndrepta împotriva organizatorilor. Solicităm din nou Federaţiei Române de Handbal să îşi reconsidere decizia în privinţa modului de desfăşurare a Ligii Florilor MOL!'', arată clubul, pe Facebook.
 

×
Subiecte în articol: club sportiv gloria bistriţa handbal