x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Fotbal: Franck Ribery, audiat într-un nou caz de proxenetism

Fotbal: Franck Ribery, audiat într-un nou caz de proxenetism

03 Dec 2015   •   13:04
Fotbal: Franck Ribery, audiat într-un nou caz de proxenetism
Sursa foto: Johan BEN AZZOUZ/PHOTOPQR/VOIX DU NORD

Fotbalistul francez Franck Ribery, atacantul echipei Bayern Munchen, campioana en titre a Germaniei, a fost convocat la sfârşitul lunii trecute de Brigada franceză pentru combaterea proxenetismului (BRP), care i-a cerut explicaţii în legătură cu prezenţa unor "escort girls", între care şi o minoră în vârstă de 17 ani, la petrecerile pe care le-a organizat în capitala Bavariei.

Ribery a fost audiat pe 26 noiembrie ca simplu martor, fiind lăsat să plece fără a i se aduce vreo acuzaţie, informează cotidianul Le Parisien.

Conform revistei Closer, jucătorul lui Bayern i-ar fi încredinţat un plic cu 15.000 de euro unuia dintre prietenii săi, un fost fotbalist, pentru aducerea fetelor respective la petrecerile sale de la Munchen. Aproximativ 10 fete ar fi acceptat să petreacă un weekend la Munchen, însă, după discuţia cu ele, Ribery a aflat că prietenul său nu le-a oferit decât 500 de euro fiecăreia dintre ele pentru sejurul respectiv. "'O sumă pe care ele au considerat-o insuficientă pentru a merge mai departe", limitându-se doar la "însoţirea jucătorului la o petrecere", scriu jurnaliştii de la Closer.

Adolescenta în vârstă de 17 ani, originară de la periferia Parisului, le-a confirmat poliţiştilor care au audiat-o că nu a avut relaţii sexuale cu Franck Ribery, însă anchetatorii BRP vor să stabilească cine sunt organizatorii acestei reţele de proxenetism şi dacă clienţii acestora au fost informaţi de faptul că unele dintre prostituate sunt minore.

Avocatul lui Ribery a dat publicităţii un comunicat în care afirmă că fotbalistul "nu a comis nicio infracţiune, de niciun fel, iar toate informaţiile contrare sunt pur şi simplu minciuni".

Franck Ribery s-a mai aflat în vizorul justiţiei franceze, împreună cu atacantul Karim Benzema de la Real Madrid, în celebrul caz Zahia, o prostituată la "serviciile" căreia ar fi apelat cei doi, fără să ştie însă că este minoră. Ribery şi Benzema doi au fost judecaţi de Tribunalul corecţional din Paris, care i-a găsit nevinovaţi.

×
Subiecte în articol: franck ribery