x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Ghidul perfect al diferitelor tipuri de poker

Ghidul perfect al diferitelor tipuri de poker

22 Feb 2022   •   13:58
Ghidul perfect al diferitelor tipuri de poker

De ani de zile, pokerul a fost jucat la cazinourile online, dar suntem siguri că există mai multe forme de poker decât știți. Vom trece prin numeroasele tipuri de jocuri de poker și vă vom arăta care sunt cele mai populare în acest articol.

Una dintre cele mai populare versiuni este Texas Hold'em, care este adesea primul joc care vine în minte când oamenii se gândesc la poker. Cu toate acestea, alte forme de jocuri de poker nu trebuie neglijate. De asemenea pe casino.com.ro o să găsiți atât variațiuni de poker cât și cele mai bune oferte de rotiri gratuite. Articolul nostru vă va învăța tot ce trebuie să știți despre cele mai comune exemple de jocuri de poker, astfel încât veți avea mult mai multe opțiuni data viitoare când veți merge la mese.

Care sunt diferitele tipuri de poker?

Există multe tipuri diferite de jocuri de poker disponibile la cazinouri și, având atât de multe dintre care să alegeți, ar putea fi copleșitor. Aici intervenim noi pentru că vă vom arăta câteva pe care poate nu le știați. Draw Poker, Stud Poker și Community Card Poker sunt cele trei tipuri principale de jocuri de poker; majoritatea variațiilor se vor încadra într-una dintre aceste trei categorii. Cu toate acestea, următoarele sunt câteva dintre formele suplimentare de poker pe care vă așteptați să le găsiți în cazinourile online: Texas Hold’em, Omaha Hi, Omaha Hi-Lo, 7-Card Stud, 2-7 Triple Draw, 5-Card Draw, 5-Card Omaha, 5-Card Stud, Badugi, High/Low Chicago, Follow the Queen, HORSE

Cele ma populare tipuri

Cele mai populare soiuri de poker

 

Aproape sigur veți întâlni acele variații de poker, dar să vă decideți pe care să jucați ar putea fi dificil atunci când sunt atât de multe dintre care să alegeți. Cele mai răspândite forme de jocuri de poker, precum și unele din regulile de bază pentru modul în care funcționează, sunt incluse aici.

 

Texas Hold’em

Aceasta este de departe cea mai populară variantă de poker din lume. Este, de asemenea, jocul preferat pentru marile turnee de poker organizate în întreaga lume. Dar de ce este această formă specială de joc de poker atât de populară? Pentru că este una dintre cele mai simple de înțeles! Regulile sunt simplu de învățat pentru începători, dar este și un joc grozav pentru jucătorii experimentați.

 

Vi se vor da două cărți de buzunar (cu fața în jos) și trebuie să așteptați ca cinci cărți comunitare să fie dezvăluite în mijlocul mesei într-un joc de Texas Hold'em. Veți putea folosi oricare dintre cele două cărți ale tale, precum și oricare dintre cele cinci cărți comunitare, pentru a face cea mai bună mână de poker de 5 cărți posibilă.

Există patru runde în care au loc pariuri. Primul este atunci când cărțile inițiale sunt împărțite apoi când sunt afișate primele trei cărți comune, după ce este afișată a patra carte comună și odată ce ultima este răsturnată.

 

Omaha Hi

Omaha este un alt nume pentru acest joc și este comparabil cu Texas Hold'em. Această variantă de poker este destul de populară și atrage frecvent jucătorii care caută un joc cu ritm rapid. Omaha Hi este un joc de doi până la zece jucători cu patru runde de pariere, similar cu Texas Hold'em. În această variantă, totuși, vi se vor împărți patru cărți inițiale și cinci cărți comunitare, care vor fi dezvăluite imediat. Scopul tău principal este să-ți folosești cărțile inițiale și trei cărți comunitare pentru a obține cea mai bună mână de poker cu 5 cărți posibilă.

7 card stud

7-Card Stud

Acesta a fost cel mai popular joc până când s-a făcut popular Texas Hold'em. Poate că nu este la fel de popular ca și în vremurile sale bune, dar jucătorii din întreaga lume încă îl iubesc.

Fiecare jucător va primi șapte cărți în această variantă, care are doi până la opt participanți. Primele trei cărți sunt împărțite cu fața în jos, iar cărțile rămase sunt împărțite cu fața în sus. Vrei să construiești cea mai bună mână de poker cu 5 cărți posibilă cu cele șapte cărți ale tale. În 7-Card Stud, spre deosebire de ambele variante menționate mai sus, nu sunt împărțite cărți comunitare. Jocul folosește aceleași evaluări convenționale ale mâinilor de poker ca și Texas Hold'em, cu excepția că cea mai bună mână este chinta regală. Este o altă varietate simplă de învățat, așa că începătorii pot ridica rapid ritmul după doar câteva mâini.

High / Low Chicago

În această variantă de poker, puteți juca fie cu o mână mare, fie cu o mână scăzută, iar potul este împărțit în două părți. Dacă ții cea mai mare inimă neagră cu fața în jos când joci High Chicago, vei câștiga jumătate din pot. În Low Chicago, pe de altă parte, jucătorul care ține cea mai mică inimă neagră cu fața în jos câștigă jumătate din pot.

Cealaltă jumătate a potului merge către persoana cu mâna mai bună (fie că este High sau Low Chicago). Dacă ții cea mai bună mână și inimă neagră câștigătoare, există șansa să pleci cu tot potul. Acest joc poate fi folosit cu o varietate de alte jocuri de poker.

 

Follow the Queen

Acesta este un joc cu 7 cărți, în care wild-card-ul este următoarea carte împărțită după ce dama a fost arătată. Cu alte cuvinte, dacă nicio damă nu a fost răsturnată în timpul acelei mâini, nu vor exista wild-cards.

 

Când ultima carte este dezvăluită, totuși, și este o regină, toate reginele devin wild-cards. Regulile de pariere sunt aceleași ca și în alte jocuri cu șapte cărți, așa că dacă știi cum să le joci, te vei pricepe și la acesta.

2-7 Triple Draw

Spre deosebire de unele dintre celelalte jocuri de poker, acesta este un joc mai sofisticat, cu un scop diferit! Scopul 2-7 Triple Draw este obținerea mâinii cu cel mai jos rang. Jocul are un ritm rapid (și puțin haotic uneori), cu mai multe tactici de luat în considerare.

 

Există trei runde de pariere în fiecare dintre cele patru runde ale acestui joc de pariuri. Regulile de pariere și aspectul mesei sunt similare cu cele ale Texas Hold'em și Omaha, așa că, dacă le-ați jucat înainte, s-ar putea să-l înțelegeți mai repede.

 

 

Concluzie

Putem spune cu siguranță că orice variantă de poker ai alege vei putea avea parte de distracție pentru banii tăi. Dacă te hotărăști să alegi ceva diferit nu ezita să-ți faci singur research-ul înainte de a intra la masa de joc. La final nu uita să joci doar cu banii pe care îți permiți să-i pierzi, pentru a evita complicațiile.

 

 

×