x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Greg LeMond, triplul câștigător al Turului Franței, are leucemie

Greg LeMond, triplul câștigător al Turului Franței, are leucemie

07 Iun 2022   •   12:00
Greg LeMond, triplul câștigător al Turului Franței, are leucemie

Greg LeMond, triplu câștigător al Turului Franței, este tratat de leucemie, relatează BBC Sport. Dublul campion mondial și câștigător al Turului Franței în 1986, 1989 și 1990 - a declarat că "mai multe săptămâni de oboseală" l-au determinat să meargă la un control.

El rămâne singurul american care a câștigat vreodată Turul Franței, după ce Lance Armstrong și Floyd Landis au fost deposedați de victorii din cauza utilizării de substanțe interzise.

„Am fost diagnosticat cu leucemie mielogenă cronică", a declarat bărbatul în vârstă de 60 de ani într-un comunicat pe site-ul său.

„Din fericire, este un tip de cancer care poate fi tratat și este un tip de leucemie care nu pune în pericol viața sau nu este debilitantă.

După o serie de teste și o biopsie a măduvei osoase, care a fost finalizată săptămâna trecută, am primit diagnosticul oficial vinerea trecută.

Nimeni nu vrea să audă vreodată cuvântul cancer, dar, recunosc, este o mare ușurare, acum, să știu de ce mă simțeam rău.", a mai scris LeMond.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: greg lemond