x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Guvernul va majora cu 50% premiile sportivilor medaliați în 2022

Guvernul va majora cu 50% premiile sportivilor medaliați în 2022

23 Aug 2022   •   10:33
Guvernul va majora cu 50% premiile sportivilor medaliați în 2022
Sursa foto: Hepta

Sportivii români medaliați la Campionatul European de la Munchen și la alte competiții internaționale, au fost primiți marți la Guvernul României de către Premierul Nicolae Ciucă, în cadrul unei festivități. Acesta a anunțat majorarea cu 50% a premiilor în bani care li se cuvin.

În prezența președinților și reprezentanților câtorva din federațiile sportive, dar și cea a președintelui Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, Nicolae Ciucă a ținut un discurs în care a felicitat sportivii medaliați, atât la Campionatul European de la Munchen, cât și la alte competiții recente, la nivel european și mondial, dar și la nivel de juniori.

„După foarte mulți ani, prin rezultatele voastre ați reușit din nou să aduceți bucurie și emoție pentru toți românii, pentru că am vazut din nou drapelul ridicându-se pe cel mai înalt catarg, am ascultat imnul României de mai multe ori.”, a spus premierul în deschiderea festivității, după ce în prealabil a felicitat personal pe fiecare dintre sportivii și antrenorii prezenți.

„Sportivii sunt cei mai buni ambasadori ai României. Duceți numele României, simbolurile ei, pe toate meridianele lumii. În numele Guvernului si al meu personal vă mulțumesc și exprim încă odată recunoștința și aprecierea.”

Premierul a făcut referire la condițiile dificile de pregătire ale sportivilor, în condițiile crizei pandemice, dar și cauzate de lipsa unei infrastructuri adecvate. În acest context, Nicolae Ciucă a mai spus:

„Pentru tote acestea, în calitate de premier îmi asum decizia ca împreună cu Guvernul să găsim cele mai bune modalități de a sprijini aceste eforturi, de a creea cadrul necesar astfel încât tot ceea ce ține de responsabilitatea noastră și a COSR să se concretizeze într-o infrastructură mai bună.”

Nicolae Ciucă a menționat de asemenea și rezultatele deosebite ale elevilor români la Olimpiadele internaționale din acest an.

În încheiere, acesta a anunțat că a luat decizia ca în una din următoarele ședințe de Guvern să aloce sportivilor medaliați în acest an o suplimentare cu 50 la sută a premiilor ce li se cuvin, conform normativelor guvernamentale.

×
Subiecte în articol: europene munchen sportivi premii