x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Ilie Năstase, anchetat de ITF pentru comentarii rasiste

Ilie Năstase, anchetat de ITF pentru comentarii rasiste

22 Apr 2017   •   10:29
Ilie Năstase, anchetat de ITF pentru comentarii rasiste

Căpitanul echipei de Fed Cup a României, fostul număr 1 mondial Ilie Năstase, a fost auzit în timp ce făcea comentarii cu tentă rasistă la adresa copilului nenăscut al Serenei Williams, scrie BBC.

În timp ce Simona Halep răspundea unei întrebări pe această temă, în timpul tragerii la sorți de la Constanța, Năstase, în vârstă de 70 de ani, s-a întors spre unul dintre colegii săi și a spus în limba română: "Să vedem ce culoare va avea. Ciocolatîă cu lapte?"

Un purtător de cuvânt al Federației Internaționale de Tenis a declarat pentru BBC că e la curent cu aceste comentarii și că o investigație a fost demarată.

"ITF nu tolerează limbajul discriminatoriu și ofensator și niciun comportament similiar” se spune într-un comunicat.
”Suntem la curent cu aceste comentarii ale lui Ilie Năstase și am început o invetigație completă pentru a avea toate faptele înainte de a lua măsuri", se arată în declarație.  
Jurnaliștii români prezenți nu au pus nicio întrebare legată de declarația luiNăstașe și păreau că încearcă să o ia drept o glumă, scrie BBC.
Este pentru a doua oară în ultimele luni când Serena Williams este ținta lui Ilie Năstase. La sfârșitul lunii martie acesta a mai aruncat câteva cuvinte și pe tema unui posibil dopaj la care ar recurge Williams.
 

×