x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Japonia vrea anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Medicii se opun competiției

Japonia vrea anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Medicii se opun competiției

18 Mai 2021   •   13:04
Japonia vrea anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Medicii se opun competiției

O organizație medicală de top din Japonia s-a alăturat campaniei duse de populația niponă, cu scopul anulării Jocurilor Olimpice de la Tokyo, spunând că spitalele sunt deja copleșite, iar țara se luptă cu creșterea infecțiilor cu coronavirus, cu mai puțin de trei luni înainte de startul competiției.

Asociația Medicilor din Tokyo, care reprezintă aproximativ 6.000 de medici primari, a declarat că spitalele din orașul gazdă al Jocurilor „au mâinile pline și nu au aproape nici o capacitate de rezervă” pe fondul unui nou val de infecții, a relatat marți Reuters.

"Cerem cu tărie ca autoritățile să convingă CIO (Comitetul Olimpic Internațional) că organizarea olimpiadei este dificilă și să obțină decizia de anulare a Jocurilor", a declarat asociația într-o scrisoare deschisă din 14 mai, adresată primului ministru Yoshihide Suga.

Un escaladare a numărului de infecții a stârnit alarma, pe fondul lipsei de personal medical și de paturi de spital în unele zone ale capitalei japoneze, determinând guvernul să extindă pentru a treia oară starea de urgență în Tokyo și alte câteva prefecturi, până pe 31 mai.

Alți experți în sănătate și grupuri medicale japoneze și-au exprimat îngrijorarea cu privire la olimpiadă, în timp ce o petiție online, prin care se solicită anularea Jocurilor, a fost semnată de sute de mii de oameni.

Japonia a reușit să evite o răspândire masivă a virusului, în comparație cu alte națiuni, dar guvernul a fost criticat puternic pentru campania de vaccinare prea lentă.

Doar aproximativ 3,5% din populația de aproximativ 126 de milioane a fost vaccinată.

Totuși, primul ministru Suga spune că Japonia poate găzdui Jocurile Olimpice în siguranță, atât timp cât se vor respecta măsurile adecvate de izolare a COVID-19.

Mai multe tabere de pregătire preolimpică, planificate a avea loc în Japonia, inclusiv una pentru echipa de atletism a Statelor Unite, au fost anulate, iar sportivii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la Jocurile care au loc în mijlocul unei pandemii globale.

Numărul de cazuri COVID-19 la nivel național, în Japonia, a scăzut la 3.680 luni, cel mai scăzut nivel din 26 aprilie, potrivit radioului public NHK, dar numărul cazurilor grave a atins un nivel record de 1.235, a declarat marți ministerul nipon al sănătății.

Mediafax

×
Subiecte în articol: JO tokyo japonia COVID