x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Se schimbă regulile: Jucătorii ar putea evolua la Australian Open chiar și bolnavi de COVID!

Se schimbă regulile: Jucătorii ar putea evolua la Australian Open chiar și bolnavi de COVID!

de Redacția Jurnalul    |    09 Ian 2023   •   12:00
Se schimbă regulile: Jucătorii ar putea evolua la Australian Open chiar și bolnavi de COVID!

Jucătorii de la Openul Australiei din această lună nu vor fi obligați să facă testele COVID-19 și ar putea juca chiar dacă ar avea virusul, a declarat luni directorul turneului, Craig Tiley, citat de Reuters.

Politica de sănătate, despre care Tiley a spus că reflectă ceea ce se întâmplă în comunitatea mai largă, suferă astfel o schimbare importantă față de protocoalele stricte care au înconjurat turneul în ultimii doi ani.

Turneul din 2021 s-a desfășurat într-o bulă biosecurizată, spectatorii fiind excluși timp de mai multe zile după o epidemie de virus în comunitate, în timp ce anul trecut Novak Djokovic, de nouă ori campion la antipozi, a fost expulzat din cauza poziției sale privind vaccinurile.

"Am vrut doar să urmărim ceea ce se întâmplă în prezent în comunitate", a declarat Tiley reporterilor la Melbourne Park.

"Am făcut un pas mai departe, făcând o recomandare în legătură cu faptul că trebuie să te izolezi atunci când ești bolnav și că personalul nostru medical va continua să monitorizeze acest lucru, împreună cu jucătorii în mod individual, de asemenea".

Jucătorul de cricket Matt Renshaw a continuat să joace pentru Australia într-un meci test de cinci zile împotriva Africii de Sud la Sydney săptămâna trecută, în ciuda faptului că a fost depistat pozitiv la COVID.

Jucătorul a fost izolat de coechipierii săi în primele trei zile ale meciului, dar s-a întors în vestiarul de acasă după mai multe teste negative.

"Le-am spus clar jucătorilor noștri, precum și personalului nostru, dacă cineva se simte rău, să rămână acasă", a adăugat Tiley.

"Este un mediu normalizat pentru noi și, nu diferit de cricket, vor exista potențial jucători care vor concura cu COVID".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: COVID Australian Open