x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport LA Lakers îl va comemora pe Kobe Bryant cu o statuie de bronz

LA Lakers îl va comemora pe Kobe Bryant cu o statuie de bronz

de Redacția Jurnalul    |    26 Aug 2023   •   08:00
LA Lakers îl va comemora pe Kobe Bryant cu o statuie de bronz
Sursa foto: Hepta

O statuie de bronz în onoarea regretatului Kobe Bryant, marele jucător al echipei Los Angeles Lakers, va fi dezvelită în fața arenei echipei în luna februarie, a anunțat joi clubul din NBA, împreună cu văduva acestuia, Vanessa.

Statuia celui care a fost de cinci ori campion NBA și care a murit la 41 de ani într-un accident de elicopter în ianuarie 2020, în care și-au pierdut viața și fiica sa Gianna și alte șapte persoane, va fi dezvelită pe 8 februarie, înaintea meciului de pe teren propriu dintre Lakers și Denver Nuggets.

"După cum știți, Kobe a jucat întreaga sa carieră de 20 de ani în NBA la Los Angeles Lakers", a declarat Vanessa într-un videoclip pe conturile de socializare ale echipei. "De când a ajuns în acest oraș și s-a alăturat organizației Lakers, el s-a simțit ca acasă aici, jucând în Orașul Îngerilor.

"În numele celor de la Lakers, al fiicelor mele și al meu, sunt atât de onorată că, în centrul orașului Los Angeles, în fața locului cunoscut sub numele de "Casa pe care a construit-o Kobe", îi vom dezveli statuia, astfel încât moștenirea sa să fie celebrată pentru totdeauna".

Cei de la Lakers au declarat că Bryant a participat la planificarea inițială a statuii anticipate care va fi prima dintr-o serie de omagieri fizice pentru a-i onora moștenirea.

Bryant va fi al șaptelea component al LA Lakers care va fi comemorat cu o statuie, alăturându-se lui Elgin Baylor, Shaquille O'Neal, Kareem Abdul-Jabbar, Earvin "Magic" Johnson, Jerry West și Chick Hearn.

În timpul carierei sale de Hall of Fame, Bryant a fost de 18 ori All-Star și a mai făcut parte de nouă ori din prima echipă All-Defensive First Team a ligii, ceea ce îl face unul dintre cei mai buni jucători din istorie.

"Kobe Bryant a fost unul dintre cei mai extraordinari atleți din toate timpurile și unul dintre cei mai emblematici indivizi din istoria orașului Los Angeles", a declarat Jeanie Buss, proprietarul Lakers.

"Nu există un loc mai bun pentru ca Kobe să fie onorat cu o statuie decât aici, în centrul orașului nostru, unde toată lumea îl poate sărbători și se poate inspira din realizările sale incredibile."

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: kobe bryant LA Lakers