x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Mohamed Salah cere încetarea "masacrelor" din Gaza

Mohamed Salah cere încetarea "masacrelor" din Gaza

de Redacția Jurnalul    |    19 Oct 2023   •   11:00
Mohamed Salah cere încetarea "masacrelor" din Gaza
Sursa foto: Hepta

Atacantul lui Liverpool, Mohamed Salah, a cerut miercuri să se pună capăt la ceea ce el a descris drept "masacre" în Gaza, afirmând că ajutorul umanitar trebuie să fie permis imediat în enclava palestiniană asediată.

Salah a publicat un mesaj video pe conturile sale de pe rețelele de socializare, făcând primele sale comentarii cu privire la conflictul actual dintre Israel și Hamas, după ce a fost aspru criticat în Egiptul său natal pentru că a păstrat tăcerea pe această temă timp de peste o săptămână.

"Nu este întotdeauna ușor să vorbești în astfel de momente, au fost prea multe violențe și prea multă brutalitate sfâșietoare... Toate viețile sunt sacre și trebuie protejate", a declarat Salah, citat de Reuters.

"Masacrele trebuie să înceteze; familiile sunt sfâșiate. Ceea ce este clar acum este că ajutorul umanitar în Gaza trebuie să fie permis imediat. Oamenii de acolo sunt în condiții teribile".

Mulți fani egipteni ai fotbalului l-au criticat pe Salah în ultima săptămână, spunând că ar fi trebuit să vorbească în apărarea palestinienilor. Unii au inițiat o campanie online pentru a renunța să-l mai urmărească pe social media.

Criticile la adresa jucătorului de 31 de ani s-au intensificat atunci când o explozie la un spital din Gaza a ucis sute de palestinieni marți. Hamas și Israelul au făcut schimb de acuzații cu privire la cine este responsabil.

"Scenele de la spitalul din noaptea trecută au fost îngrozitoare. Oamenii din Gaza au nevoie urgentă de alimente, apă și medicamente", a adăugat Salah.

"Fac apel la liderii lumii să se unească pentru a preveni un nou masacru de suflete nevinovate. Umanitatea trebuie să prevaleze".

Salah a marcat șase goluri în 10 apariții cu Liverpool în toate competițiile de până acum în acest sezon, dintre care cinci în Premier League.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gaza Mohamed Salah