x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Naționala de fotbal a Malaeziei nu vrea să joace la Phenian

Naționala de fotbal a Malaeziei nu vrea să joace la Phenian

10 Mai 2017   •   19:11
Naționala de fotbal a Malaeziei nu vrea să joace la Phenian

Confederaţia asiatică de fotbal (AFC) va analiza în cel mai scurt timp apelul înaintat de Federaţia din Malaezia care nu doreşte să dispute la Phenian meciul contra Coreei de Nord de luna viitoare, din preliminariile Cupei Asiei. 

''Pot anunţa că am primit apelul formulat de Malaezia şi-l vom analiza. Chiar dacă tensiunile dintre cele două ţări se pot încheia, Coreea de Nord are încă probleme care privesc lumea întreagă'', a declarat un oficial al AFC pentru Reuters. 

Săptămâna trecută, AFC anunţa că naţionala de fotbal a Malaeziei se va confrunta cu reprezentativa Coreei de Nord, pe 8 iunie, la Phenian, în calificările pentru Cupa Asiei, după ce Confederaţia a confirmat ridicarea restricţiilor de călătorie. 

În martie, AFC a decis amânarea meciului pe care selecţionata Malaeziei urma să-l dispute în acea lună, la Phenian, împotriva reprezentativei Coreei de Nord. Hotărârea a venit în urma unei solicitări a Federaţiei malaeziene de fotbal (FAM), care anunţase că nu doreşte să trimită selecţionata naţională în capitala nord-coreeană, pentru partida programată în data de 28 martie, în urma tensiunilor diplomatice între cele două ţări, generate de asasinarea fratelui vitreg al preşedintelui Coreei de Nord, Kim Jong-Un, pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur, capitala Malaeziei, pe 13 februarie. 

Malaezia acuză faptul că în spatele asasinării lui Kim Jong-Nam s-ar afla Coreea de Nord, lucru negat de autorităţile de la Phenian. Cele două state şi-au expulzat reciproc ambasadorii. AGERPRES

×