x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Novak Djokovic: „Interzicerea rușilor de la Wimbledon este o greșeală”

Novak Djokovic: „Interzicerea rușilor de la Wimbledon este o greșeală”

24 Mai 2022   •   11:20
Novak Djokovic: „Interzicerea rușilor de la Wimbledon este o greșeală”
Sursa foto: Hepta

Decizia de la Wimbledon de a interzice accesul jucătorilor ruși și bieloruși la turneul din acest an, ca urmare a invaziei din Ucraina, a fost greșită și lipsită de respect, a declarat luni, Novak Djokovic, numărul unu mondial.

All England Lawn Tennis Club (AELTC) a luat această decizie în urma invaziei Rusiei din februarie.

Ca urmare, Wimbledon a fost lipsit de punctele de clasament de către ATP și WTA Tours din cauza deciziei de a exclude jucătorii din cele două țări.

Clasamentele determină capacitatea unui jucător de a se înscrie la evenimente de tenis și de a primi locuri în clasament.

„La nivel personal, desigur, fără a avea șansa de a juca și de a-mi apăra cele 4.000 de puncte din Australia și Wimbledon, voi fi nevoit să renunț la ele în acest an", a declarat Djokovic.

„La nivel personal, individual, sunt afectat foarte negativ de acest lucru", a mai spus sârbul după victoria din primul tur la Roland Garros.

Djokovic, care a ratat ediția din acest an a Openului Australiei, a declarat că răspunsul ATP și WTA la decizia de la Wimbledon a fost o reacție la o greșeală.

„Colectiv, mă bucur că jucătorii s-au unit și au arătat la Grand Slam că atunci când se întâmplă o greșeală trebuie să arătăm că vor exista consecințe", a spus el.

„Cred că interdicția de la Wimbledon a fost o decizie greșită. Nu o susțin deloc. Dar în aceste momente este un subiect sensibil și orice decizie va crea multe conflicte".

"Nu a existat niciodată, din păcate, o comunicare puternică venită din partea Wimbledon. De aceea cred că este greșit."

Organismele care guvernează tenisul au interzis la rândul lor Rusia și Belarus din competițiile internaționale pe echipe, dar au permis jucătorilor din cele două țări să concureze cu statut neutru.

Măsura de la Wimbledon a fost condamnată de organismele de conducere a tenisului ca fiind discriminatorie.

„Este o situație unică și ciudată, dar un Grand Slam este un Grand Slam", a declarat Djokovic, adăugând că plănuiește să joace la turneu.

„Wimbledon a fost întotdeauna visul meu încă de când eram copil. Nu mă uit la el prin prisma punctelor sau a premiilor în bani, dar trebuie să existe niște standarde cu un anumit respect reciproc", a mai spus el.

„Acesta este una dintre acele tipuri de decizii în care întotdeauna va exista cineva care va suferi mai mult. Este o situație în care se pierde".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Novak Djokovic