x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Număr record al naşterilor în Islanda, la nouă luni după victoria cu Anglia de la EURO 2016

Număr record al naşterilor în Islanda, la nouă luni după victoria cu Anglia de la EURO 2016

28 Mar 2017   •   13:11
Număr record al naşterilor în Islanda, la nouă luni după victoria cu Anglia de la EURO 2016

Una dintre cele mai importante maternităţi din Islanda a înregistrat un număr record de naşteri la sfârşitul săptămânii trecute, când s-au împlinit exact nouă luni de la răsunătorul succes al selecţionatei naţionale de fotbal în faţa puternicei reprezentative a Angliei, în cadrul EURO 2016 din Franţa, scrie cotidianul britanic Daily Mirror.

"Vikingii" s-au impus cu scorul de 2-1 în faţa englezilor, pe 27 iunie la Nisa, obţinând calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European, competiţie la care islandezi au participat în premieră anul trecut. 

Seara respectivă a fost una de sărbătoare pentru locuitorii micuţei insule, cu o populaţie de aproximativ 332.000 de locuitori. 

Potrivit revistei islandeze Visir, la exact nouă luni după succesul cu Anglia, numărul de naşteri a fost semnificativ mai mare faţă de perioada anterioară, la una dintre cele mai importante clinici din Reykjavik, Landspitali. Faptul a fost confirmat şi de unul dintre medicii rezidenţi de la spitalul respectiv, într-o postare pe Twitter. 

"A fost stabilit un număr record de naşteri în unitatea de maternitate, în acest weekend, la nouă luni după victoria cu 2-1 în faţa Angliei", a scris medicul Asgeir Petur Porvaldsson, rezident la spitalul din Reykjavik, la departamentul de anesteziologie. 
AGERPRES

×