x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Oţelul Galaţi scapă de datoriile către ANAF!

Oţelul Galaţi scapă de datoriile către ANAF!

16 Dec 2015   •   14:56
Oţelul Galaţi scapă de datoriile către ANAF!
Sursa foto: dunareabatrana.ro

Clubul de fotbal Oţelul Galaţi a primit luni, 14 decembrie, după o luptă de 5 ani vestea cea mare! Curtea de Apel București a decis în favoarea FC Oţelul Galaţi, care cerea ştergerea unei datorii de aproximativ 5 milioane de euro, către ANAF!

Prin acest verdict favorabil, şansele de salvare ale clubului de legendă gălăţean au crescut foarte mult, deoarece potenţialii sponsori sau investitori nu mai sunt puşi pe fugă de suma datoriilor clubului, scrie dunareabatrana.ro.

Această acceptare a contestaţiei Oţelului şi mai ales invalidarea datoriei imputate de către Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice va avea cel mai probabil efectul scontat şi în procesul de insolvenţă, acolo unde acum se poate realiza un nou plan de reorganizare viabil, pentru termenul din 13 ianuarie 2016!

Mihail Bojincă (administrator judiciar Oţelul Galaţi): “Procesul încă nu s-a încheiat, dar ANAF-ul a anulat datoria de 22 de milioane de lei. Procesul se va finaliza în luna ianuarie, deoarece instanța a stabilit că trebuie sa luăm la cunoștință decizia luată de ANAF, ceea ce înseamnă că este doar o formalitate. Oricum, instanța nu mai are nimic de făcut, din moment ce ANAF-ul a renunțat la datorie! Practic am scăpat de plata unei sume de 22 576 114 lei. Astfel, această decizie ne ajută foarte mult în procesul privind insolvența ce va avea loc la începutul anului!”

×