x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport (P) Când scade cota unei echipe la pariuri?

(P) Când scade cota unei echipe la pariuri?

21 Sep 2022   •   16:26
(P) Când scade cota unei echipe la pariuri?

Şansele de câştig la pariuri sportive şi eficienţa pariurilor depind de cotele existente. Cotele sunt stabilite de traderi, angajaţi ai caselor de pariuri. Casele de pariuri au traderi specializaţi, se calculează cotele de la zero şi se validează înainte de a fi publicate. Traderii operatorilor de gambling de la nivel mondial, cei mai puternici, stabilesc aceste cote prima dată. Restul traderilor de la casele de pariuri mai mici ţin cont de ele.

Ce sunt cotele comerciale?

Casele de pariuri nu au niciun interes să ofere cote reale, de aceea discutăm despre cote comerciale, atractive pentru clienţi. Se doreşte mizarea pe toate rezultatele unor pariuri, pierderile şi câştigurile trebuie să fie cam aceleaşi indiferent ce rezultat are pariul. Se stabileşte o marjă de profit în aşa fel încât operatorul să ştie că are profit indiferent de situaţiile care apar la pariere.

La stabilirea cotelor de pariere casele de pariuri se gândesc la modul de reacţie al jucătorilor, la tendinţele de pariere pentru a oferi pariorilor cotele care îi vor determina să parieze tot mai mult şi mai des. Se anticipează cât la sută dintr-o miză totală se duce pe opţiunile de pariere, se decide payout şi marja de profit, se calculează cotele per rezultat.

Similar se întâmplă și în cazul cazinourilor, unde creatorii de jocuri și softuri stabilesc un RTP (return-to-player) ca regulă pentru fiecare joc în parte. Amatorii de pariuri tind să acceseze uneori și un bonus casino fara depunere atractiv și să-și încerce norocul.

Când scade cota unei echipe la pariuri?

Ştim cum se stabilesc cotele, aşa că putem să ne întrebăm când scade cota unei echipe la pariuri? Cea mai simplă şi corectă explicaţie ar fi următoarea: cu cât se pariază mai mult, cu atât scade cota echipei. Cu alte cuvinte, cu cât avem mai multă lume interesată de o echipă şi pariază mai mulţi pe ea, cu atât vor scădea şi cotele afişate la casele de pariuri. Şi e firesc să fie aşa dacă şansele sale de câştig pe teren sunt mari şi dacă s-a întâmplat şi ceva în timpul meciului care favorizează rezultatele finale.

Este normal să existe o variaţie a cotelor în funcţie de numărul de pariori şi de mizele plasate pe o selecţie. Nu stă nimeni să scadă pe rând toate cotele, sunt softuri speciale de monitorizare a cotelor de la casele de pariuri care scad treptat cotele la valori mai mici în funcţie de volumul banilor mizaţi la un moment dat. Scăderile bruşte sunt semn de blat de multe ori, dar şi un semnal că scorurile finale aşteptate la un anumit moment sunt deja predictibile, se vede cu ochiul liber ce se va întâmpla în viitorul apropiat, nu mai e nimic de aşteptat.

 

Acum, după ce ai aflat ce sunt cotele și când pot scade acestea, poți înțelege de ce alegerea meciurilor în funcție de acestea nu este tocmai cea mai potrivită strategie. Dacă până acum ai construit bilete doar alegând cota cea mai mică, șansele tale de câștig au fost foarte mici.

×