x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Preluarea lui Chelsea pusă sub semnul întrebării. Guvernul britanic cere asigurări de la Abramovici

Preluarea lui Chelsea pusă sub semnul întrebării. Guvernul britanic cere asigurări de la Abramovici

17 Mai 2022   •   12:00
Preluarea lui Chelsea pusă sub semnul întrebării. Guvernul britanic cere asigurări de la Abramovici
Sursa foto: chelseafc.com

Achiziția iminentă de 4,25 miliarde de lire sterline a clubului Chelsea FC de către Todd Boehly a fost pusă sub semnul întrebării, pe fondul îngrijorărilor guvernului cu privire la planurile lui Roman Abramovici privind veniturile obținute, potrivit Sky News.

Boehly a încheiat un acord pentru a cumpăra Chelsea de la oligarhul ruso-israelian, iar anterior se aștepta ca tranzacția să fie finalizată până la sfârșitul lunii mai.

Cu toate acestea, potrivit Sky News, există acum o nouă piedică, pe fondul îngrijorărilor guvernului britanic cu privire la presupusa incapacitate a lui Abramovici de a oferi asigurări cu privire la veniturile de 2,5 miliarde de lire sterline obținute din vânzare.

Proprietarul lui Chelsea a declarat anterior că banii vor fi donați victimelor războiului din Ucraina.

Ca urmare, se spune că în prezent există îndoieli în cadrul guvernului cu privire la faptul că licența specială necesară pentru ratificarea vânzării va fi furnizată înainte de termenul limită de la sfârșitul lunii.

Dacă acest termen nu este respectat, Chelsea se confruntă cu amenințarea excluderii din competițiile din sezonul următor sau, eventual, chiar cu o lichidare administrativă.

Sky News sugerează că situația rămâne incertă și că o licență ar putea fi totuși acordată la timp pentru ca tranzacția să fie finalizată.

Se credea că preluarea prelungită a ajuns în impas la începutul lunii mai, când Abramovici ar fi încercat să recupereze 1,6 miliarde de lire sterline pe care i le datorează Chelsea. Cu toate acestea, clubul a negat acest lucru, iar ulterior a fost anunțat un acord cu consorțiul lui Boehly.

Într-o declarație de atunci se spunea: „Intențiile domnului Abramovici în ceea ce privește donarea încasărilor din vânzarea Chelsea în scopuri caritabile nu s-au schimbat.

De la anunțul inițial, echipa domnului Abramovici a identificat reprezentanți de rang înalt din cadrul organismelor ONU și din marile organizații caritabile globale, care au fost însărcinați să formeze o fundație și să stabilească un plan pentru activitățile sale. Expertul independent principal a purtat discuții cu reprezentanți ai Guvernului, prezentând structura și planurile inițiale.

În al doilea rând, domnul Abramovici nu a cerut ca vreun împrumut să îi fie rambursat - astfel de sugestii sunt complet false - la fel ca și sugestiile conform cărora domnul Abramovici ar fi mărit prețul clubului în ultima clipă."

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: FC Chelsea