x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Primăria Baia Mare a acordat 2,1 milioane lei echipelor HCM şi HCM Minaur

Primăria Baia Mare a acordat 2,1 milioane lei echipelor HCM şi HCM Minaur

09 Oct 2015   •   17:29
Primăria Baia Mare a acordat 2,1 milioane lei echipelor HCM şi HCM Minaur
Sursa foto: Foto: hcmbaiamare.ro

Primăria municipiului Baia Mare, informează, vineri, printr-un comunicat remis AGERPRES, că a alocat din bugetul propriu suma de 2,1 milioane lei echipelor de handbal HCM Baia Mare şi HCM Minaur Baia Mare pentru a-şi putea desfăşura activitatea.

Potrivit comunicatului, dosarul DNA ce are în prim-plan clubul băimărean nu este unul de corupţie, HCM având disponibilitatea să ofere orice informaţii solicitate oricărei instituţii a statului român. Fiecare ban public şi privat a fost folosit strict în interesul sportului şi al reprezentării oraşului Baia Mare şi a României în competiţiile europene de prestigiu, respectând prevederile legii.

HCM Baia Mare mulţumeşte principalului finanţator, municipiul Baia Mare, pentru susţinerea şi deschiderea demonstrate faţă de cele două echipe de handbal, care reprezintă în acest sezon România în Liga Campionilor.

De asemenea, HCM apreciază faptul că primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, prin implicarea sa personală în susţinerea sportului, a dus la îndeplinire atribuţiile prevăzute de lege, asigurând cadrul necesar pentru "furnizarea serviciilor publice de interes local", care privesc inclusiv sportul.

Municipiul Baia Mare rămâne alături de HCM şi alocă suma de 2,1 milioane lei, necesară pentru ieşirea din impasul în care clubul se află şi pentru reglarea relaţiilor contractuale cu sportivii, astfel încât atât echipa de handbal feminin, cât şi cea de handbal masculin să reprezinte cu succes România în întrecerile continentale în care sunt angrenate.

De asemenea, sprijinul financiar venit din partea municipalităţii vizează şi readucerea antrenorului Lars Walther pe banca tehnică a HCM Minaur Baia Mare, începând din 12 octombrie.

×
Subiecte în articol: hcm baia mare hcm minaur baia mare