x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Primăria Sectorului 1 înfiinţează o comisie care să negocieze preluarea clubului de fotbal Rapid

Primăria Sectorului 1 înfiinţează o comisie care să negocieze preluarea clubului de fotbal Rapid

30 Iun 2017   •   17:02
Primăria Sectorului 1 înfiinţează o comisie care să negocieze preluarea clubului de fotbal Rapid

Primăria Sectorului 1 va înfiinţa o comisie care să negocieze preluarea tuturor mărcilor, culorilor, a brandului şi palmaresului clubului de fotbal Rapid, conform unui proiect al primarului Daniel Tudorache. 

Acesta a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că va înfiinţa comisia prin dispoziţie de primar după ce Consiliul Local al Sectorului 1 a respins crearea acesteia. "Nu îi înţeleg pe consilieri de ce politizează acest proiect care este pentru binele sportului şi al cetăţenilor Sectorului 1. Cei de la USR şi PNL s-au abţinut, iar propunerea mea a fost respinsă. Dar eu merg mai departe şi înfiinţez comisia prin dispoziţie de primar", a spus Tudorache pentru AGERPRES

Consilierii locali ai USR şi PNL s-au abţinut de la vot susţinând că propunerea de înfiinţare a comisiei respective le-a fost înaintată doar joi seară şi nu cu cinci zile înainte de şedinţă. În aceste condiţii, înfiinţarea comisiei a fost respinsă cu 12 voturi pentru, 0 împotrivă şi 13 abţineri. 

Gruparea de fotbal Rapid a intrat în procedură de insolvenţă în 7 decembrie 2012, iar la 13 iunie 2016 Tribunalul Bucureşti a dispus intrarea în faliment şi dizolvarea societăţii. Suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru era de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro. În perioada următoare, lichidatorul urmează să scoată la licitaţie palmaresul şi mărcile FC Rapid. 

După declararea falimentului, echipa de fotbal FC Rapid a fost exclusă în vara anului 2016 din Liga I. 

În sezonul 2016-2017, în Liga a V-a au activat două echipe care se doresc a fi continuatoarele echipei Rapid: AFC Rapid, asociaţie non-profit care a administrat clubul până în 2006 şi care deţine 0,25 la sută din acţiunile SC FC Rapid SA, şi Mişcarea CFR, echipă înfiinţată anul acesta de sindicatul CFR şi Clubul Aristocratic Rapid. Ambele au promovat la finalul sezonului în Liga a IV-a. 
 

×