x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Rafael Nadal, eliminat în primul tur de la Australian Open, după o accidentare

Rafael Nadal, eliminat în primul tur de la Australian Open, după o accidentare

de Redacția Jurnalul    |    18 Ian 2023   •   11:00
Rafael Nadal, eliminat în primul tur de la Australian Open, după o accidentare
Sursa foto: Hepta

Prima mare surpriză din turneul masculin de la Australian Open a fost furnizată miercuri dimineața de americanul Mackenzie McDonald, acesta reușind să-l învingă pe Rafael Nadal, lider mondial și campion în exercițiu la Melbourne.

Americanul (65 ATP), a făcut un joc curajos încă din start, a servit bine și a făcut break chiar în primul game, dublând apoi pentru un neverosimil 4-1, cu două break-uri avans. Chiar dacă Nadal a revenit cu un rebreak, americanul a închis setul, după ce a salvat o minge de break ce-l putea relansa pe spaniol.

În actul secund, McDonald a deschis din nou cu break, recuperat apoi de spaniol, pentru 2-2. La jumătatea setului, Nadal a suferit o accidentare la coapsa piciorului stâng și a cerut o pauză medicală, când scorul devenise 5-3 pentru american.

Liderul mondial nu a mai fost însă capabil să joace la maximul potențialului său fizic, încercând să rezolve game-urile pe propriul serviciu și scurtând cât mai mult schimburile de mingi.

După ce a cedat și setul doi, Nadal s-a zbătut să rămână în meci, în timp ce soția s-a a izbucnit în lacrimi în tribună.

Spaniolul și-a dus la bun sfârșit game-urile pe propriul serviciu până la 5-5, când a cedat din nou un break pe care nu a mai reușit să-l recupereze, McDonald adjudecându-și victoria în două ore și 26 de minute, sub acoperișul arenei Rod Laver.

În turul secund, americanul îl va întâlni pe câștigătorul meciului dintre cehul Dalibor Svrcina (226 ATP), venit din calificări, și japonezul Yoshihito Nishioka (33 WTA).

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rafael nadal Australian Open