x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Readucerea acasă a baschetbalistei Brittney Griner este prioritatea principală pentru NBA și WNBA

Readucerea acasă a baschetbalistei Brittney Griner este prioritatea principală pentru NBA și WNBA

18 Mai 2022   •   11:40
Readucerea acasă a baschetbalistei Brittney Griner este prioritatea principală pentru NBA și WNBA

Comisarul National Basketball Association (NBA), Adam Silver, a declarat că aducerea acasă a jucătoarei WNBA Brittney Griner este „prioritatea numărul unu", după ce săptămâna trecută un tribunal rus i-a prelungit arestul preventiv.

Dubla campioană olimpică, în vârstă de 31 de ani, a fost arestată în februarie pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova, fiind acuzată că ar fi fost în posesia unor cartușe de vaporizator cu infuzie de canabis.

Departamentul de Stat al SUA a declarat că cea care a fost de șapte ori All-Star WNBA a fost reținută pe nedrept, în contextul în care relațiile diplomatice dintre Washington și Moscova sunt foarte proaste, după invazia rusă în Ucraina.

„Cathy Engelbert, comisarul WNBA, se ocupă de această problemă în fiecare zi, lucrez cot la cot cu ea", a declarat Silver, marți, într-un interviu televizat, citat de Reuters.

„Am fost în contact cu Casa Albă, cu Departamentul de Stat, cu negociatorii de ostatici, la fiecare nivel al guvernului și, de asemenea, și prin intermediul sectorului privat.

Așa că prioritatea noastră numărul unu este sănătatea și siguranța ei și să ne asigurăm că va ieși din Rusia."

Marți, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat că a vorbit cu soția lui Griner și că eliberarea lui Griner este o prioritate absolută pentru administrația președintelui american Joe Biden.

„Există un rol enorm pe care publicul îl poate juca prin proteste sau prin a le transmite reprezentanților lor cât de important e pentru ei acest lucru", a spus Silver.

(sursa: Mediafax)

×