x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Ronaldo, alături de un campion mondial, incluși în cel mai slab unsprezece din Qatar

Ronaldo, alături de un campion mondial, incluși în cel mai slab unsprezece din Qatar

de Redacția Jurnalul    |    21 Dec 2022   •   12:00
Ronaldo, alături de un campion mondial, incluși în cel mai slab unsprezece din Qatar

Căpitanul Portugaliei, Cristiano Ronaldo, a avut parte de un campionat mondial dezamăgitor, marcând doar un singur gol din penalty în Qatar. El a fost lăsat pe bancă de selecționerul Portugaliei în mai multe rânduri, fiind nevoit să asiste spășit la reușita finală a rivalului său Lionel Messi.

Portughezul a fost numit de cei de la Sofascore în cel mai slab 11 al Cupei Mondiale alături de alte nume sonore, printre care chiar și un campion mondial, argentinianul Lautaro Martinez.

Căpitanul Portugaliei, în vârstă de 37 de ani, a protesta după ce a fost înlocuit în înfrângerea din grupă cu 2-1 în fața Coreei de Sud și a fost doar rezervă la victoria cu 6-1 împotriva Elveției în optimi, înlocuitorul său Goncalo Ramos marcând un hat-trick.

Problemele lui Ronaldo în Qatar au venit după ce a părăsit Manchester United de comun acord în noiembrie. Atacantul a ajuns pe prima pagină a ziarelor la începutul acelei luni pentru că i-a criticat pe proprietarii clubului, Glazers, și pe managerul Eirk ten Hag într-un interviu acordat lui Piers Morgan.

Ronaldo a fost selectat în cel mai prost 11 publicat de Sofascore, după ce a primit o notă medie de 6,46. Acesta este a cincea cea mai slabă notă din echipa dezamăgirilor, doar Bartosz Bereszynski (6,42), Martinez (6,35), Edouard Mendy (6,3) și Mathew Leckie (6,28) fiind mai slab cotați.

Echipa alcătuită de Sofascore este cea mai recentă lovitură dată carierei lui Ronaldo, care pare a fi în declin. Câștigătorul de cinci ori al Ballon d'Or s-a luptat pentru a-și demonstra calitățile, dar a marcat doar o singură dată în Premier League, înainte de despărțirea de Man Utd, nereușind să aibă un impact semnificativ nici în Qatar.

Ronaldo a marcat doar o singură dată la Cupa Mondială, dintr-un penalty împotriva Ghanei. Portughezul a fost eroul unui moment controversat când a încercat să revendice primul gol al lui Bruno Fernandes în victoria cu 2-0 împotriva Uruguayului, nereușind să egaleze recordul lui Eusebio de nouă goluri la Cupele Mondiale pentru Portugalia.

În timp ce Cupa Mondială s-a încheiat pentru Ronaldo cu o înfrângerea surprinzătoare cu 1-0 în fața Marocului în sferturile de finală, rivalul său Lionel Messi a făcut cel mai bun turneu al carierei. Acesta a marcat șapte goluri și a oferit trei pase de gol pentru a conduce Argentina la câștigarea celui de-al treilea titlu mondial.

"Ronaldo este, bineînțeles, marele eșec al Cupei Mondiale, opusul lui Messi - câștigătorul absolut", a declarat căpitanul Germaniei câștigătoare a Cupei Mondiale din 1990, Lothar Matthaus, citat de The Mirror. "Messi merită pentru că mi-a oferit mie și tuturor fanilor fotbalului o mare bucurie cu calitățile sale, cu modul în care joacă de-a lungul a 17-18 ani - jucătorul mileniului.

"Cu manifestările sale egoiste, Ronaldo a dăunat echipei și lui însuși. Nu există niciun dubiu că a fost un mare jucător și un finalizator absolut letal. Dar acum și-a deteriorat moștenirea. Mi-e greu să cred că își poate găsi un loc într-o echipă. Într-un fel îmi pare rău pentru el", a mai spus fosta vedetă a Germaniei.

Ceilalți componenți ai celei mai slabe echipe de la Campionatul Mondial, alcătuită de Sofascore sunt fundașii Sergino Dest (6,5) Kamil Glik (6,63) și Abdou Diallo (6,47) și mijlocașii Hwang In-beom (6,53), Jackson Irvine (6,5) și Ruben Vargas (6,53), într-o formulă de joc 4-4-2.

Cel mai slab 11 al Cupei Mondiale:

Mendy (Senegal); Dest (Statele Unite), Glik (Polonia), Diallo (Senegal), Bereszynski (Polonia); Leckie (Australia), Hwang (Coreea de Sud), Irvine (Australia), Vargas (Elveția); Ronaldo (Portugalia) și Martinez (Argentina).

×