x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Rusia nu va mai găzdui Campionatul Mondial de Hochei din 2023

Rusia nu va mai găzdui Campionatul Mondial de Hochei din 2023

27 Apr 2022   •   11:20
Rusia nu va mai găzdui Campionatul Mondial de Hochei din 2023
Sursa foto: Hepta

Rusia nu va mai găzdui Campionatul Mondial din 2023 al Federației Internaționale de Hochei pe Gheață, potrivit CNN.

Federația Internațională de Hochei pe Gheață (IIHF) a anunțat că va reloca Campionatul Mondial din 2023 din Rusia, care primise drepturile de organizare.

Turneul fusese programat să se desfășoare la Sankt Petersburg în mai 2023. Următoarea gazdă a turneului va fi stabilită luna viitoare, potrivit IIHF.

„Decizia de a reloca evenimentul a fost luată în primul rând din preocupare pentru siguranța și bunăstarea tuturor jucătorilor participanți, a oficialilor, a presei și a fanilor. La fel ca și în cazul deciziei anterioare a Consiliului de a retrage Campionatul Mondial de juniori IIHF din 2023, care urma să aibă loc la Omsk și Novosibirsk, Rusia, Consiliul și-a exprimat îngrijorarea semnificativă cu privire la libertatea de mișcare în siguranță a jucătorilor și oficialilor către, dinspre și în interiorul Rusiei", a precizat IIHF într-un comunicat.

În februarie, IIHF a interzis echipelor naționale și de club din Rusia și Belarus să participe la competițiile IIHF și a retras Rusiei drepturile de organizare a Campionatului Mondial de juniori din 2023.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: campionat mondial hochei