x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Rusoaica Daria Kasatkina admite public că e homosexuală

Rusoaica Daria Kasatkina admite public că e homosexuală

19 Iul 2022   •   11:20
Rusoaica Daria Kasatkina admite public că e homosexuală

Jucătoarea de tenis rusă Daria Kasatkina a făcut un gest curajos, declarându-se homosexuală într-un interviu recent acordat bloggerului rus Vitya Kravchenko, în care a discutat despre dificultățile de a aparține comunității LGBTQ+ în Rusia.

Homosexualitatea este un subiect tabu în Rusia, țara nefiind deloc primitoare pentru persoanele care se declară ca atare. A ieși în evidență este un lucru curajos în această țară, iar Kasatkina știe acest lucru. Cu toate acestea, ea nu a avut nicio problemă în a spune că are parteneră o femeie, într-un alt interviu recent.

„Da, am o prietenă", a declarat ea,citată de tennisuptodate.com, detaliind apoi subiectul și recunoscând că există multe tabuuri în Rusia.

„Atât de multe subiecte sunt tabu în Rusia. Unele dintre ele mai importante decât ale comunității noastre. Atât de ridicol. Nu există nimic mai ușor decât să fii heterosexual în lume. Serios, dacă am putea alege, nimeni nu ar fi gay. De ce să ne facem viața mai grea, mai ales în Rusia?".

Cuvinte destul de puternice din partea lui Kasatkina, care nici măcar nu a clipit în timp ce a discutat subiectul.

Intervievatorul a întrebat-o pe Kasatkina când va fi în regulă ca persoanele aparținând comunității LGBTQ+ să se țină de mână în public, iar ea a răspuns rapid:

„Niciodată! Judecând după cum stau lucrurile acum, nu va fi niciodată ok. Să trăiești în dulap este imposibil. Este prea greu. Să trăiești în pace cu tine însuți este singurul lucru care contează, așa că dă-i dracului pe toți ceilalți"

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Daria Kasatkina