x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Soții Bela și Marta Karolyi nu vor fi inculpați în legătură cu cazul Nassar

Soții Bela și Marta Karolyi nu vor fi inculpați în legătură cu cazul Nassar

30 Iun 2018   •   13:04
Soții Bela și Marta Karolyi nu vor fi inculpați în legătură cu cazul Nassar

Soţii Bela şi Marta Karolyi, celebrii antrenori de origine română, nu vor fi inculpaţi în legătură cu presupusul rol pe care l-ar fi avut în agresiunile sexuale comise de Larry Nassar, fostul medic al lotului de gimnastică al SUA, aflat acum în închisoare, a decis un mare juriu din Texas, scrie Reuters. 

Procuratura din comitatul Walker a conchis că nu există dovezi că soţii Karolyi ar fi comis infracţiuni. 

Un mare juriu din acest comitat l-a inculpat pe Larry Nassar, pe numele acestuia existând şase capete de acuzare pentru agresiuni sexuale comise asupra unor minore, la ferma soţilor Karolyi de la Huntsville, la circa 110 
km de oraşul Houston. Marele juriu a inculpat-o şi pe Deborah Van Horn, fostă antrenoare a lotului SUA, împotriva acesteia existând un cap de acuzare pentru agresarea sexuală a unei minore. 

Soţii Karolyi nu au fost disponibili imediat pentru comentarii. Într-un interviu difuzat de NBC în luna aprilie, 
ei au afirmat că nu ştiau nimic despre agresiunile sexuale comise de Nassar în cantonamentul lotului SUA.

Avocatul mai multor gimnaste abuzate de fostul medic a declarat că soţii Karolyi au închis ochii la ceea ce se întâmpla în cantonamentul de la ferma lor, deşi au existat numeroase avertismente legate de Nassar. 

După cum se cunoaşte, fostul medic sportiv Larry Nassar îşi va sfârşi zilele în închisoare, primind o pedeapsă de 175 de ani pentru agresarea a peste 100 de tinere gimnaste, anonime sau campioane olimpice, în cel mai mare scandal din istoria sportului american. 

Procesele intentate lui Nassar (54 ani) au zguduit lumea gimnasticii şi a sportului american, antrenând plecarea mai multor responsabili ai federaţiei, care i-au permis acestuia să abuzeze tinerele gimnaste atât de multă vreme, în ciuda numeroaselor plângeri primite. 

Complexul de soţii Karolyi la mijlocul anilor 1980 a jucat un rol decisiv în transformarea echipei feminine de gimnastică a SUA într-o forţă pe plan mondial. 
AGERPRES

×