x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Top 5 cei mai în formă jucători români de tenis

Top 5 cei mai în formă jucători români de tenis

17 Feb 2022   •   16:36
Top 5 cei mai în formă jucători români de tenis

Tenisul este un sport foarte apreciat la nivel mondial și se situează imediat după fotbal ca popularitate. Sportul alb oferă spectacol an de an pasionaților de sport și pariorilor. Este un sport în cadrul căruia apar foarte multe surprize și răsturnări de situații.

România este o țară care a oferit de-a lungul timpului mulți jucători profesioniști de top. Unele dintre cele mai cunoscute nume din lumea tenisului sunt Ion Țiriac, Ilie Năstase și Simona Halep. Dar pe lângă aceștia sunt și alți jucători români care au reușit performanțe incredibile și apar adesea ca favoriți în ponturi tenis. O să îți prezint top 5 cei mai în formă jucători români de tenis în prezent.

1.Simona Halep

Evident că pe primul loc în acest clasament nu se situează nimeni alta decât Simona Halep. Simona Halep s-a născut în 1991 în Constanța. Aceasta are o greutate de 60 kg în prezent și este o jucătoare de mână dreaptă. Halep a început tenisul încă de la 4 ani, iar la 6 ani deja mergea la antrenamente zilnic.

Cu 4 luni înainte de majorat, Simona Halep a urcat pe cea mai înaltă treaptă a clasamentului mondial rezervat sportivilor până în 18 ani câștigând Roland Garros dedicat juniorilor. În 2014, Simona Halep a fost prima româncă din istorie care a încheiat un sezon competițional între primele 3 sportive din lume, după Serena Williams și Maria Sharapova. Sportiva româncă a câștigat din tenis până în februarie 2020 nu mai puțin de 35.852.794 dolari.

2.Horia Tecău

Horia Tecău este un tenismen român născut în 1985 în Constanța. Sportivul are înălţimea de 1.93 și 86 kg. Este un jucător de mână dreaptă și în prezent este antrenat de John-Laffnie de Jager. Horia a strâns în Cupa Davis nu mai puțin de 10 victorii în meciurile de dublu, a învins jucători precum Marat Safin, Michael Llodra, Arnault Clement sau frații Lapentti. Tecău a ajuns cel mai sus pe a 5a poziție din lume în anul 2012.

3.Florin Mergea

Florin Mergea este un jucător de tenis cu un potențial uriaș, după cum este descris de toți specialiștii din tenis. Acesta a devenit lider mondial în proba de dublu alături de Horia Tecău în cariera de juniorat. Deși trecerea la seniorat a fost una dură și la scurt timp s-a retras din tenis, Florin a reușit să revină în lumea sportului datorită soției sale, iar rezultatele nu au ezitat să apară. Florin este în prezent pe locul 24 în lume în ierarhia dubliștilor.

4.Irina Camelia Begu

Irina-Camelia Begu s-a născut în anul 1990 în București și este un sportiv de top. Aceasta a început încă de mică contactul cu tenisul și a reușit să obțină trofee pe bandă rulantă. În prezent, aceasta se situează pe locul 41 în WTA, fiind a doua româncă în ierarhia mondială.

5.Monica Niculescu

Monica Niculescu este născută în 1987 și este o jucătoare de tenis de top de mână dreaptă. Aceasta a reușit să primească în 2013 prima distincție în circuitul profesionist primind titlul de la Florianapolis, iar un an mai târziu a primit și al doilea trofeu la Guangzhou.

 

×