x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Tribunalul de Arbitraj Sportiv menține interdicția UEFA asupra echipelor rusești

Tribunalul de Arbitraj Sportiv menține interdicția UEFA asupra echipelor rusești

16 Mar 2022   •   11:00
Tribunalul de Arbitraj Sportiv menține interdicția UEFA asupra echipelor rusești

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunțat marți că menține interdicția impusă de UEFA echipelor rusești de a participa la competițiile sale, în timp ce continuă să delibereze asupra cazului.

Organismele care guvernează fotbalul, FIFA și UEFA, au decis împreună ca toate echipele rusești, fie că este vorba de echipe naționale sau de club, să fie suspendate de la participarea la competițiile FIFA și UEFA până la noi ordine, după invazia Moscovei în Ucraina.

Federația Rusă de Fotbal (RFU) a făcut apel la TAS, dar președintele Comisiei de Apel a respins cererea de ridicare a interdicției până când TAS va lua o decizie finală.

„Decizia contestată rămâne în vigoare și toate echipele și cluburile rusești continuă să fie suspendate de la participarea la competițiile UEFA", a precizat TAS într-un comunicat.

Decizia înseamnă că Spartak Moscova nu a putut juca meciul din Europa League împotriva clubului RB Leipzig, ceea ce a permis clubului german să se califice în sferturile de finală.

Decizia se aplică doar competițiilor UEFA, Rusia încercând în continuare să anuleze o interdicție a FIFA care i-ar permite să participe la meciurile de baraj pentru calificarea la Cupa Mondială, programate pentru sfârșitul acestei luni.

„Deciziile TAS cu privire la ... cererile de suspendare a executării deciziilor FIFA pe durata procedurii TAS sunt susceptibile de a fi emise la sfârșitul acestei săptămâni", a adăugat acesta.

Rusia ar urma să primească Polonia într-un meci de baraj pentru calificarea la Cupa Mondială, pe 24 martie. În cazul în care Rusia rămâne suspendată la acea dată, ea ar fi eliminată de la Cupa Mondială și nu ar mai putea evolua la turneul final din Qatar din noiembrie.

Federația poloneză de fotbal declarase că va refuza să joace împotriva echipei ruse, iar Cehia și Suedia, care se află în același traseu de baraj, au refuzat și ele să se confrunte cu Rusia.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: interdictie rusi