x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport UPDATE Anunț de ultimă oră. Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura fără spectatori

UPDATE Anunț de ultimă oră. Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura fără spectatori

08 Iul 2021   •   17:05
UPDATE Anunț de ultimă oră. Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura fără spectatori

Guvernul japonez a anunțat că Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc fără spectatori pentru a preveni răspândirea coronavirusului, transmite franceinfo.

"Fără spectatori", a declarat ministrul Jocurilor, Tamayo Marukawa.

Anterior, președintele Tokyo 2020, Seiko Hashimoto, a declarat că organizatorii „vor trebui să trimită un mesaj puternic și ușor de înțeles din perspectiva abordării răspândirii” virusului. „Aceasta va fi o decizie foarte dificilă de luat”, a adăugat oficialul.

Acest anunț vine la câteva ore după decretarea stării de urgență în Tokyo. În acest context, Thomas Bach, președintele Comitetului Olimpic Internațional (COI), a participat la o întâlnire la distanță (a sosit în Japonia ieri și, prin urmare, trebuie să respecte o carantină de trei zile) cu privire la problema măsurilor de sănătate.

„Vom susține toate măsurile care permit desfășurarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice în condiții de siguranță pentru japonezi și pentru participanți”, a explicat el.

Mediafax

ȘTIRE INIȚIALĂ Autoritățíle din Japonia vrea să reintroducă starea de urgență pe timpul JO de la Tokyo, cu două săptămâni înainte de începerea competițiilor sportive, scrie AFP.

"Numărul de noi cazuri de COVID-19 continuă să crească la Tokyo. Tulpina Delta, mai infecţioasă, reprezintă aproximativ 30 la sută din cazuri", a declarat Yasutoshi Nishimura, ministrul responsabil cu gestiionarea pandemiei.

În această țară restrcțiile sunt însă mai puțin dure decât în alte state, limitând mai ales vânzarea alcoolului și închiderea mai devreme a barurilor și restaurantelor.

Starea de urgență va dura până pe 22 august și înseamnă un maxim de 5.000 de spectatori la Jocurile Olimpice sau 50% din capacitatea unui sit.
 

×
Subiecte în articol: jaonia JO tokyo stare de urgenta covid